Fredericia kan stadig blive hjemsted for en ny afdeling af Politiskolen i Vestdanmark. Rigspolitiet har endnu ikke set på mulighederne for byggegrunde men fremhæver, at dette kan være en god løsning for politiet. Og det er netop én af årsagerne til, at beslutningen om placeringen af en politiskole er udskudt til efter sommerferien. Dét har Rigspolitiet bekræftet overfor kommunen.

Derfor har Fredericia kommune siden beskeden i går igangsat udarbejdelsen af et tillæg til det eksisterende bud, der skal præsenter flere mulige placeringer for en kommende politiskole i Fredericia Kommune.

”Det er glædeligt, at Fredericia stadig er en oplagt mulighed for en ny afdeling af Politiskolen. Det nye materiale skal give et klart overblik over, hvor vi kan tilbyde et nybyggeri. Jeg har sat administrationen i gang med at identificere mulige kommunale grunde både tæt ved motorvejen i DanmarkC, på FredericiaC og andre steder i kommunen eksempelvis i nordbyen nær Ryes Kaserne,” udtaler Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

Borgere: Byd ind, hvis I har en byggegrund

”Fredericia har den perfekte placering – lige midt i Danmark, og der er flere oplagte muligheder for at bygge nyt. Derfor hører vi gerne fra private udbydere, hvis der er nogle med byggegrunde, der kan opfylde kriterierne om størrelse, mulighed for ude arealer og tilgængelighed. Vi vil gerne agere hurtigt, men samtidigt lave et grundigt arbejde,” siger Pernelle Jensen.

Rigspolitiet oplyser, at den mulige placering af nybyggeri transportmæssigt skal være nemt tilgængeligt for kursister, studerende og undervisere. Materialet til Rigspolitiet skal sendes hurtigst muligt i den kommende uge. Interesserede kan kontakte stabschef Charlotte Walkusch for at høre nærmere om kriterierne og processen for indlevering af forslag til byggegrunde.

Så sent som i denne uge har byrådet i Fredericia Kommune gensendt sin invitation til Justitsminister Søren Pind, Folketingets Retsudvalg og Rigspolitiet om at komme til Fredericia og bese de tilbudte faciliteter.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi allerede i det oprindelige materiale nævnte muligheden for nybyggeri, og nu invitere vi endnu en gang på et besøg, hvor vi kan vise Fredericia frem. Vi skal fortsat arbejde for en politiskole i Fredericia,” udtaler Pernelle Jensen, formand Uddannelsesudvalget.