Fredericia Håndboldklub skulle i dag op imod forsvarsspecialisterne fra Ajax København. AJAX Københavns styrke i denne sæson består i at holde deres modstander på under 23 mål. Inden kampen var der kun ét point imellem de to hold. Der var lagt op til et spændende opgør i thansen.dk ARENA med vigtige point at kæmpe om.

Fredericia Håndboldklub har samtidig haft lidt af et hjemmebanekompleks senest i hjemmekampen mod HØJ, hvor holdet måtte se sig slået, trods det, at holdet var klare hjemmebanefavoritter.

FHKs Jimmi Andersen havde en rigtig god dag på kontoret.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreasseen, Fredericia Avisen.

På udebane kører det dog for FHK. Storsejr over Stoholm, og uafgjort mod topholdet Randers, hvor FHK endda var tæt på at tage alle point. Så mon ikke HK Ultras snart foreslår, at spillerne hopper ind i en bus før kampene; det giver point.

Hæsblæsende første halvleg 

FHK startede bedst. Redning af Jimmi Andersen og mål i den anden ende af Jimmi Elmgaard. Kampens første fem minutter var tempofyldte, men samtidig en rodet affære, hvor bolden skiftede hænder mange gange, og flere skud røg forbi mål eller blev grebet ud af keeperne. AJAX København gik til vaflerne og det medførte en to-minutters-udvisning efter otte minutter til AJAXs Tobias Jørgensen.

Efter 10 minutter kom Peter Nielsen på banen for FHK, og det resulterede straks i en suveræn aflevering med god højde til Marcus Rahbek, der kvitterede med et godt fløjmål. Også Frederik Krarup ville være med med på recepten “et godt mål”. Rune Andersen bød sig også til, og steg op, og scorede til 6-4.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Jimmi Andersen var imidlertid periodens bedste spiller. Han tog alt, hvad han kunne komme i nærheden af de første 15 minutter.

Den unge Marcus Rahbek fik også en rigtig god start. FHK havde held med at brede spillet ud, så bolden fløj rundt i god fart, det medførte flere gange  åbne chancer til Rahbek, som gav mål, men også en række afbrændere på et tidspunkt, hvor FHK kunne have udbygget føringen. I stedet kunne AJAX København efter deres første timeout udligne til 6-6 med 17 minutter spillet af kampen.

Søren Emil Jochumsen fik i øvrigt spilletid i dag, da Kasper Foder Nielsen havde problemer med foden. “Foder” bed dog smerterne i sig og spillede også med, når Søren Emil sad ude.

Frederik Krarup spillede intet mindre end fremragende i første halvleg. Hans bedste kamp på hjemmebane til dato. Selvom AJAX-spillerne gang på gang havde godt fat i FHK-playmakeren, sled og rev han sig fri, og scorede eller spillede holdkammeraterne til scoringschancer.

Efter 20 minutter steg han selv op og satte bolden i højre målhjørne. Det samme gjorde Andreas Madsen få sekunder senere til stillingen 9-6, og 30 sekunder senere var det Jakob Mikkelsen som brugte denne opskrift, og bragte FHK på 10-6 efter 23 minutter.

De sidste syv minutter fortsatte FHK med at spille målrettet og angrebsivrigt, selvom de stod overfor et aggressivt AJAX-forsvar. FHKernes vilje i dag så man blandt andet, da Jacob Kühne scorede to fightermål, bolden ligeså godt kunne være havnet i hænderne på AJAX.

I målet var Jimmi Andersen outstanding i alle 30 minutter og med et minut igen, reddede han straffe på elegant vis ved at slå benene tæt sammen. AJAX København fik dog reduceret 30 sekunder senere, da Frederik Krarup blev tacklet hårdt uden at få frikast. FHK-målet var tomt, så der blev scoret let. Det samme blev der få sekunder senere, da FHK-angrebet ikke formåede at bevare roen. Derfor førte FHK “kun” med 13-10 ved pausen.

FHK kæmpede sig til sejr i en dramatisk halvleg

Jimmi Andersen fortsatte, hvor han sluttede i første halvleg – og i den anden ende kom Søren Emil Jochumsen nu også på tavlen. Trommen i Blok H bankede alle hænder igang, og sådan gik det til, at FHK førte 17-11 efter 35 minutter.

AJAX København gav dog ikke op. En FHK-udvisning, lidt usikkerhed i FHKs angrebsspil og et hårdtkæmpende udehold resulterede i stillingen 18-14. 895 tilskuere så på i thansen.dk ARENA, da Simon Emil Jochumsen scorede igen.

Peter Nielsen kom på banen, da FHK havde mest brug for det. Det gav ro.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Efter 47 minutter tog Jesper Houmark timeout. AJAX København havde i tre minutter lukket helt af, og FHK havde endda brændt flere chancer helt fri. Det fortsatte efter timeouten, hvor FHK havde svært ved at score. I stedet kunne AJAX reducere til 22-19. FHK satte Peter Nielsen på banen – og det gav ro igen. FHK fik endelig scoret til 23-19 efter 50 minutters spil, da Marcus Rahbek sikkert satte bolden ind.

AJAX kom dog tættere og tættere på. Med syv minutter igen fik de scoret til 23-21. Jimmi Andersen blev udskiftet med Thomas Aagaard.

FHK fik mulighed for at score igen, men Marcus Rahbek brændte hårdt presset. AJAX fik dog en to-minutters udvisning, men FHK blev ikke beriget med et straffekast i denne omgang. Derimod AJAX endnu et straffekast, hvilket fik FHK-træner Jesper Houmark op i det røde felt. Det fandt dommerne sig ikke i, derfor fik han et gult kort.

Thomas Aagaard reddede dog for Houmark og FHK. Der var derfor stor jubel, da Marcus Rahbek scorede til 24-21, men AJAX nægtede at give op og kvitterede med en hurtig scoring til 24-22.

Der var derfor tale om et drama i slutfasen af kampen i thansen.dk ARENA. Søren Emil Jochumsen modtog klapsalver, da han scorede til 25-22 i et tomt AJAX-mål. AJAX brugte deres sidste timeout.

FHK havde bolden med to minutter igen, og hele hallen klappede med. Et par gange kunne FHK havde fået straffekast igen, men fik det ikke, i stedet røg armen op igen fra dommerne og Rune Andersen brændte på et presset skud. Men heldigvis for FHK valgte Thomas Aagaard at hive endnu en redning op.

AJAX gik frem i helbanepres med et minut igen. FHK tog timeout for at aftale de sidste detaljer.Marcus Rahbek smed bolden i hænderne på AJAX, der scorede i tomt mål til 25-24. Men Frederik Karup ville have to point i dag! Han scorede til slutresultatet 26-24 med hele thansen.dk ARENEA stående op!

FHK har dermed 15 point og er på fjerdepladsen i 1. division.