Fredericia Håndboldklub tog i dag hjemme imod FIF. En kamp, der på papiret tilskrev Fredericia den helt store favoritværdighed. Fredericia stod dog med en række skader, som blandt andet betød, der ikke var venstrehåndrede backspillere til rådighed. Peter Nielsen og Jakob Mikkelsen sad udenfor. Derfor skulle Fredericia HK finde en anden vej igennem FIFs angressive 5-1 forsvar. En sejr til Fredericia kunne samtidige sende den ambitiøse klub tilbage i toppen af rækken, da både Odder og Lemvig havde mistet point i denne spillerunde.

Til dagens kamp hører sig også at fortælle, Per Olesen igen dømte i thansen.dk ARENA, da der var en sygemelding på dommersiden.

Fredericia HK bedst fra start

Fredericia HK startede som lyn og torden, især Fredericias Kasper Young strålede med fire mål indenfor de første otte minutter, som bragte Fredericia foran 7-2, inden FIF tog første timeout. Jimmi Elmgaard havde taget den første 2-minutters udvisning, men selv i denne periode løb fredericianerne FIF over ende. Jimmi Andersen havde også fundet sit mur-målmandsspil frem. To minutter senere førte FHK med hele 10-3, efter en flot skruebold fra Jimmi Elmgaard.

Allerede otte minutter senere måtte FIF tage timeout nummer to. Udeholdet havde her forsøgt sig med en mandsopdækning af Kasper Young, men det havde ikke hjulpet. Det havde blot givet plads, at FHK’eren Rune Andersen kunne skinne og scorer til 12-3.

HK Ultras havde en “let” dag på kontoret. Men til trods for manglende spænding slog de til igen og leverede en festlig kulisse i thansen.dk ARENA.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

FIF kom lidt bedre med forsvarsmæssigt, men i angrebet kneb det, da Jimmi Andersen fortsætte sit spil i ligaklasse. Det gav flere kontramål, blandt andet af Bjarne Nybo Jørgensen og Jakob Frederiksen. Efter 26 minutter førte FHK med 10 mål, da Andreas Madsen satte skoene hurtigere i gulvet, som hjulben og scorede til 16-6. Og 10 var også tallet for antallet af redninger fra Jimmi Andersen, der blev ved og ved. FHK gik til pause foran 17-6 efter Rune Andersen i halvlegens sidste sekund hamrede bolden ind.

Fredericia Håndboldklub legede med udeholdet

Jimmi Andersen fortsatte, som han sluttede – med at redde bold efter bold. Kampens foreløbige udvikling fik hjemmeholdets fans, HK Ultras, til at kræve en mand mere på banen til udeholdet, men det skete naturligvis ikke. Fredericia HK scorede efter behag og selvom FIF kom bedre med, så krævede det ikke mange aktioner for hjemmeholdet at lægge afstand til bundholdet fra Frederiksberg.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

FIF forsøgte med mange løsninger, men lige lidt hjalp det. Hjemmeholdet scorede efter behag, og gav samtidig plads til masser af spilletid til Bjarke Nybo og senere Christian Wetche i målet. Føringen bevægede sig hele tiden mellem +10 og 12 mål i FHKs favør.

Fredericia HK slappede mere af i anden halvleg, men det fik ikke FIF til at komme tættere på. Anden halvleg blev aldrig en køn affære, og der var aldrig tvivl om udfaldet. Det blev til en hjemmesejr på 29-19.

Næste gang FHK skal i aktion er mod Team Sydhavsøerne på lørdag. Til den kamp arrangerer HK Ultras bustur. Det koster 75 kr. at komme med for ikke-medlemmer, mens det koster 50 kr. for medlemmer. Afgang er klokken 11:15 fra Fredericia Banegård. Tilmelding sker til Per Fuglsang på 28 68 23 60.