For Fredericia Gymnasium har der været gode nyheder efter weekenden. Alle 900 elever er nu blevet testet, og der er nu kun 6 aktive smittede tilbage. Det betyder at de øvrige smittede har overstået deres sygdom, og der ikke ser ud til at være smittekæder, man ikke har opdaget.

»Vi er lettede over at situationen er kommet under kontrol. Derfor har vi også fået alle klasser tilbage igen. Vi opdagede 3 smittede ved lørdagens test på gymnasiet, så det viser sig at her vi vi virkelig på forkant. For ellers havde de jo kunnet smitte uden at vide det«, siger vice-rektor Peter Knudsen.

Gymnasiet er blevet kontaktet af andre gymnasier rundt omkring i landet, der har villet høre om deres erfaringer med at få inddæmmet smitteudbrud med coronavirus. Det har også været en ilddåb for rektor Poul Erik Madsen og vice-rektor Peter Knudsen, der i flere uger har måttet køre krisehåndtering. Dette både i forhold til at få kontrol over udbruddet, såvel som at håndtere den pludselige mediebevågenhed.

På nuværende tidspunkt er der rundt omkring i Danmark opstået flere smittekæder, ikke mindst på skoler og ungdomsuddannelser. I foråret og sommeren har mange forberedt sig på de scenarier, der kunne komme ved en genåbning. Det gælder også for Fredericia Gymnaisium, der nu har fået testet deres beredskab.

»Vi følger naturligvis situationen nøje. Hvis der er elever der har symptomer på sygdom, så håndtere vi det straks. Eleverne ringer også selv ind og informere os. Så jeg føler at det er lykkedes os at få styr på det hele, og at vi har handlet rigtigt«, understreger Peter Knudsen.

Der er fortsat en mindre gruppe af elever, der også er i risikogruppen i tilfælde af smitte. Her vil studievejlederne på Fredericia Gymnasium være behjælpelige med at finde den bedst mulige løsning. Lige nu er det virtuel undervisning, men det arbejder man også på at forbedre.

«Der findes ikke nogen absolut garanti for at man ikke kan blive smittet. Sådan er det jo i hele samfundet. Så selvom vi følger retningslinjerne, så skal alle også tage et ansvar for hinanden og sig selv. Hvis der er særlige hensyn, hvor man eksempelvis har en lægeerklæring, så gør vi vores bedste for at finde løsninger. Lige nu synes jeg at det ser meget godt ud med hensyn til vores håndtering af coronavirus på Fredericia Gymnasium, og jeg håber da at vi snart er på nul smittede. Også vores elevråd arbejder sammen med os om at finde gode veje for det her, så jeg synes vi kan være tilfredse lige nu«, slutter Knudsen. ■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer