Fredericia AVISEN havde i dag besøg af 12 0.klasseselever fra Fredericia Friskole. Eleverne har den seneste tid arbejdet med medier, men også andre erhverv, hvor de har besøgt lokale virksomheder. 

Besøget hos Fredericia AVISEN startede med juice og rosiner, inden Chefredaktør Andreas Dyhrberg Andreassen fortalte om avisens arbejdsområder, journalister og journalistik i 2020. Her kunne de høre om film, skriverier og fotografering, men også om de mange nyheder fra Fredericia. 

Der blev også tid til at høre eleverne om deres medieforbrug, og her var TIKTOK, YouTube og DR Ultra Nyt blandt favoritterne. Eleverne udviste også stor viden, da de greb aktuelle sager, som COVID-19 og drabet på George Floyd. 

“Det var overraskende, hvor mange nyheder elever kunne fortælle, og det faktum, at de næsten i detaljer kunne gengive, hvad der var sket i USA, og hvordan reaktionerne havde været Verden over var imponerende. Som jeg spurgte eleverne viste det sig, at de faktisk er en stor nyhedsbrugergruppe, der ved mere og hører mere, hvad forældrene fortæller end, man måske skulle tro. De kunne endda udtrykke, at de var trætte af at høre om Coronavirus,” fortæller Chefredaktør Andreas Dyhrberg Andreassen og fortsætter:

“Det er også en fornøjelse, at vi igen kan have skoleklasser forbi vores kontor, så vi kan udbrede viden om vores arbejde, og hvem ved: måske inspirere den næste journalistspirrer. Eleverne havde også arbejdet med historiefortælling – og en specifik øvelse havde de fundet meget interessant. Eleverne skulle fortælle en historie, og så fortælle den videre til sidemanden og så fremdeles. Da historien nåede enden af kæden, var den blevet en anden historie. Det havde de bemærket.”

Lærer Mia Sølyst Sørensen var glad for elevernes spørgelyst og sagde til sidst:

“Tak for besøget. Eleverne har helt sikkert fået meget ud af det, og det du har fortalt om kan vi arbejde videre med. Der var samtidig mange af de ting, som fortalte om, der passede godt ind i vores aktuelle arbejde med medier,” sagde Mia Sølyst Sørensen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer