Fredericia AVISEN var i dag forbi Fredericia Vold, hvor en 3. og 4. klasse fra Fredericia Friskole var i gang med at samle skrald ind. Både elever og lærere var begejstret for affaldsindsamlingen. Det frivillige arbejde gør en stor forskel og et stort indtryk.

”Vi er en international friskole med et udsyn mod verden, også når det gælder miljøet. Vi skal starte i vores egen baghave, før vi kan samle affald i hele verden”, fortæller Mia Sørensen i interviewet, som du kan se ovenfor.

Omkring 200.000 børn og voksne skal i denne uge samle affald rundt om i hele landet. 

Fokus på cigaretskod

Affaldsindsamlingen 2019 har netop fokus på de millioner af cigaretskod, der hver dag havner på gaden og i naturen.

– Cigaretskod flyder overalt, og det er ødelæggende for både naturoplevelser og miljø. Derfor sender vi på Affaldsindsamlingen et klart signal om, at skod ikke hører til i naturen, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Som en del af årets skodfokus har Danmarks Naturfredningsforening bedt indsamlerne om at opsamle så mange skod som muligt og tælle dem bagefter.

146.000 børn skal samle affald

I de kommende dage skal børn fra skoler og institutioner i hele landet ud og samle skod og affald som en del af ‘skoleugen’.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har tilmeldt deres elever og børn til at gøre lokalnaturen en tjeneste, og i år bliver det med deltagelse af hele 146.000 børn – det højeste antal nogensinde.

Søndag er det de voksnes tur

Når børnene har været i marken i hverdagene, følger de voksne trop. Søndag den 31. marts inviterer foreninger, privatpersoner og andre til mere end 1.000 lokale indsamlinger i hele Danmark.

Alle kan deltage, og interesserede kan finde en indsamling nær dem på www.affaldsindsamlingen.dk

Fakta om Affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006.
  • Siden den første Affaldsindsamling har vi fundet 1,5 millioner dåser i naturen.
  • Affaldsindsamlingen har gennem tiden gjort de særeste fund: Lolitadukker, pengeskabe, dildoer, 86 par underbukser, en røggranat, jagtrifler og et klaver: Lig, bomber og dildoer fundet i naturen
  • Affaldsindsamlingen sætter i år fokus på cigaretskod.
https://fredericiaavisen.dk/debatmoede-falafel-og-valgflaesk/