Fredericia Friskole satte gang i gaden på den allersidste del af Jyllandsgade, hvor skolen ligger. Elever, forældre, bedsteforældre og lærere i en skøn forening hyggede i solen fredag eftermiddag.

Man var slet ikke i tvivl, når man kom tæt på Fredericia Friskole, der var musik og godt gang i snakken, da vi ankom, her var fest og glade dage.

På asfalten stod dygtige friskoleelever og spillede, mens vi var der, var det Guns N’ Roses, der stod for skud med nummeret, Sweet Child o’ Mine som bragede ud i højttalerne. Friskolen vægter både morgensang og musik højt, man kan sagtens høre, at der er blevet arbejdet med bandet som spiller i dag.

Koncentration og skønssang. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der var små boder, hvor man kunne købe lidt godt til ganen, specielt de grillede pølser var en stor succes. Det var ligeledes et populært hverv at passe pølseboden.

Drengene hygger i pølseboden. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det er både pinseudstilling, loppemarked og tænkt som åbent hus, det er første gang, hvor vi prøver det som en samlet surdej. I hvert tilfælde inden for de sidste tre år, hvor jeg har været her. Vi har heldigvis fået lov til at være på vejen af kommunen, det er tænkt som, at alle har været velkommen, vi har prøvet at annoncere det på vores Facebook”, siger Mikala Voltelen Klausen lærer på Fredericia Friskole.

Mikala Voltelen Klausen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Der har været nogle stykker spontant forbi, så siger vi selvfølgelig, at de er velkommen til at sætte sig ned og spise en pølse og komme ind og se udstillingen som vores dygtige elever har lavet. Der er ikke noget overordnet tema, men på alle etagerne og i gymnastiksalen, har vi udstillet mange af de ting, vi har produceret med eleverne gennem året. Ungerne har hygget sig helt vildt, og som du kan se så har de gjort en fantastisk indsats, der er en god stemning og alle er glade”, siger Mikala.

Se vores mange billeder fra festlighederne her:

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?