Fredericia Friskole drager hvert år af sted på lejrskole en hel uge, alle er med fra 0. klasse til 9. klasse. Vi møder en træt, men super glad rektor, Lars Tegen, der fortæller, hvad det giver til både elever og lærere.

Der er kaos i Jyllandsgade, to busser er rullet ind foran Fredericia Friskole, de to busser er fyldt med glade og næsten sovende elever. De har været på den årlige lejrskole, som samler elever og lærere på tværs af alder.

Busserne er savnet, specielt af forældrene i de små årgange. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Destinationen har været Jegindø som placeret i Limfjorden i Nordjylland, alle elever og lærere har sovet på en gammel efterskole. Der har været masser af socialt samvær og opgaver der skulle løses i fællesskab.

“Vi har været på Jegindø, som er en lille dejlig ø i Limfjorden, det er tredje gang, vi er der. Det er velkendte egne og ungerne, de nyder det, vi har haft det dejligt. Vi er 141 elever på friskolen, det er en dejlig flok at tage af sted med”, siger Lars Tegen og fortsætter:

“Vi har et godt samvær på sådan en tur, vi spiser med hinanden og laver en masse aktiviteter. Der har også været en enkelt udflugt uden for lejren, vi har fået en masse skønne oplevelser på denne årlige lejrskole”

Mælkekasseøvelse på lejrskole. Foto: Fredericia Friskole

Det at være sammen fra 0. til 9. klasse giver ifølge Lars en masse: “Vi sørger jo for at blande dem, de er delt ind i hold, når de laver aktiviteter. Det er det brede fællesskab, som vi appellerer til og eleverne lærer hinanden at kende. De store tager hånd om de små i forbindelse mad-aktiviteter, og det falder ret godt ud, man kender hinanden meget bedre efter sådan en uge”

Oplevelser på tværs af alder. Foto: Fredericia Friskole

Næsten som zombier forsvandt flere og flere børn. Der skulle krammes og findes tasker før turen gik hjem, trætte og fyldt med oplevelser fra det nordjyske.

Trætte glade piger. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN.

Læs mere om Fredericia Friskole her

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/