Fredericia Friskole har temauge, hvor alle deres klasser skal til Børup Sande. Vi var med 4.-5. klasse på det smukke område i Skærbæk, hvor de blandt andet samlede ting ind til deres gadeløb laboratorium på lørdag.

Solen stod ned fra en skyfri himmel. Vejret kunne ikke være bedre, og hvis man ikke var i godt humør, efter at have parkeret bilen for enden af stien før man gik ned mod vandet, ja så blev man det. Foran husene ved vandet var børnene blevet færdig med at lege, og Jette Lassen og de øvrige lærere kaldte børnene sammen. Det var blevet tid til at samle ting som skaller og lignende, som de skal bruge senere.

Der ledes efter ting i vandkanten. (Foto: AVISEN)

Efterfølgende talte vi med Jette, der forklarede om Fredericia Friskoles temauge.

»Vi skal opleve forskellige ting med vandet som tema. Nu er børnene ude at samle ting som skalder og lignende ting, som de skal bruge senere på ugen,« siger Jette om temaet, der hedder friskolen ved havet.

Tingene blev samlet sammen i otte liters poser. (Foto: AVISEN)

Det er første gang, at Fredericia Friskole er ved Børup Sande, men Jette siger, at hun ikke tror det er sidste gang.

»Vi skulle have været på lejrskole hele skolen på Sjælland, men det blev aflyst pga. corona. Vi har derfor valgt at gøre det her i mindre grupper som en slags erstatning,« siger Jette og kommer ind på, hvad skolen ellers laver i Børup Sande:

»Vi har lavet en form for quiz, hvor man skal rundt til forskellige poster og svare på spørgsmål om vandet. Derudover kommer de større klasser til at lave lidt vildere ting som klatring,«  siger Jette.

Læreren Jette Hansen ser hvad eleven Silke har samlet sammen. (Foto: AVISEN)

Om Børup Sande:
Børup Sande er et kommunalt dagtilbud, herunder selvejende daginstitutioner – samt skoler, Fredericia Kommune. Primært bookes Børup Sande til ture og arrangementer med børn og unge i alderen 0-18 år. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer