Torsdag den. 18. januar kl 16:00 var Fredericia Fotoklub indbudt til fernisering på Fredericia Rådhus. Ferniseringen var kulminationen på et projekt, udført i samarbejde med Fællessekretariatet på rådhuset.

Projektet startede i sommeren 2017, hvor Fredericia Fotoklub  blev kontaktet af Fællesekretariatet.  De ville gerne forene nyttig støjdæmpning på et af rådhuset mest trafikerede gangarealer med inspirerende fotokunst.

Foto: Henning Jensen, Fredericia Fotoklub.

“I deres søgen havde de fundet frem til Fredericia Fotoklub og tænkte, Fredericia Fotoklub kunne løse den opgave. Det kunne vi.  Emnet for billederne er “Infrastruktur”, fortæller Bo Krüger, formand for Fredericia Fotoklub.

Et emne udsprunget af Fredericia som trafikalt knudepunkt på flere måder.

Hen over sommeren og efteråret har medlemmerne været ude med kameraet og efter en intern udvælgelsesproces blev der afleveret knap 50 billeder til Fællessekretariatet. Billeder var anonyme i den forstand at ingen kendte fotografen førend at billederne blev sendt til SUMOpix  til print. Personalet foretog herefter deres egen udvælgelse og til sidst endte projektgruppen op med 10 billeder, som blev trykt i meget store formater på lyddæmpende lærreder, fortæller Bo Krüger videre.

De ni af billeder hænger nu på gangen i Fællessekretariatet og et enkelt på et af kontorerne.

Foto: Kaj Nielsen, Fredericia Fotoklub.

Torsdag den. 18. var der så fernisering. Lene Vangsgaard Clausen, sekretariatschef, holdt tale og takkede Fredericia Fotoklub for billeder og engagement og så var det tid til at gå rundt og kigge på billederne, som blandt andet var med motiver fra både Den gamle og Den nye Lillebæltsbro, motorvejen, jernbanen, byen og havnen.

Foto: Kaj Nielsen, Fredericia Fotoklub.

“Vi kan bestemt være stolte af det, vi har leveret, mener Bo Krüger og Karin Laursen, som begge bidrog med billeder. Vi er klar til at samarbejde om lignende projekter en anden gang.”

Billederne kan ses i Rådhusets åbningstid, ved henvendelse på et af kontorerne i Fællessekretariatet.

Foto: Bo Krüger, Fredericia Fotoklub.