I Gladsaxe Kommune har man valgt at tage skridtet videre i forhold til forældre der lader deres børn være hjemme. Her har man lavet en løsning, hvor man kan tage orlov og dermed ikke skulle betale for ydelsen. Både formanden og næstformanden for Børne- og Skoleudvalget fortæller, at der ikke er et umiddelbart behov i Fredericia.

Jeg kender ikke behovet. Indtil videre kan man lade barnet blive hjemme – og melde sig til SFO fra dag til dag, hvis der er behov for det. Jeg tror ikke der er behov for det lige nu. Men vi må se om vi skal rette til. En plan er ikke bedre end virkeligheden. Men jeg synes, at det er en rigtig god plan vi har fremlagt nu”, lyder det fra udvalgsformand, Ole Steen Hansen (A).

“Jeg tænker, at vi i første omgang må se hvor stort behovet er, for det absolut bedste må være, at børnene får mulighed for at komme tilbage til deres kammerater og lærere, så de ikke er for lang tid væk fra dem, fordi det pædagogiske arbejde og undervisningen er også et relationsarbejde. Der er ingen tvivl om, at det bliver sværere at komme tilbage jo længere tid der går”, siger næstformand i Børne- og Skoleudvalget, Cecilie Roed Schultz (Ø).

“Men jeg tager det meget alvorligt, at der er forældre der er meget bekymrede. Derfor glæder det mig, at vi i går, en time inden regeringen meldte det samme ud, besluttede at vi selvfølgelig ikke tager imod børn fra hjem med coronasmittede, hvis de ønsker at holde børnene hjemme – og det tror jeg langt de fleste vil. Vi har også vedtaget, at man ikke får ulovligt fravær ved at holde sine børn hjemme. Så jeg synes vi har prøvet at imødekomme det, så det ikke får negative konsekvenser. Ingen er presset til at sende deres børn afsted”, fortsætter hun.

“Men der er selvfølgelig noget økonomisk i det. Man kan sige, at folk har været gode os solidariske. Vi har næsten ikke fået nogen henvendelser omkring økonomi. Der har været lidt omkring frokostordningen, og det ser vi på når det her er slut. Nu har vi fokuseret på at genåbne. Men folk har også gerne villet være med til at sikre, at deres børn kunne komme tilbage til de samme pædagoger. Så vi ikke har stået i en situation hvor vi ikke kunne få enderne til at mødes økonomisk. Men jeg kan læse på facebook, at folk med glæde betaler, så der er penge til at betale løn til personalet”, siger hun og fortsætter:

“Men jeg tænker at det vil være ganske få der vil gøre brug af en orlovsordning. Men jeg er også bekymret for de udsatte børn, for dem er skolen eller daginstitutionen også et af deres heller. Det er svært at sige hvem der ville gøre brug af sådan en orlovsordning. For mig at se er der ikke noget problem i at indgå i en dialog med skolen eller daginstitutionen om at holde sit barn hjemme, for det har ingen konsekvenser, andet end at man betaler. Har man friplads eller får tilskud, så får man stadig også det. Så det er kun dem med en ret høj indtægt der skal betale en fuld pris for deres plads. Det synes jeg også er med til at retfærdiggøre det at vi skal bibeholde en indtægt, så vi kan opretholde en ordentlig normering og dele børnene i grupper”.

“Men jeg synes helt generelt, at det er et godt forslag fra Gladsaxe Kommune, men jeg synes at der er mange nuancer i det. Så jeg tænker at vi er nødt til at trække vejret, træde et skridt tilbage og se hvor stort behovet egentlig er. For det kunne godt være, at det behov kan imødekommes på en bedre måde”, lyder det afslutningvist fra Cecilie Roed Schultz, næstformand i Børne- og Skoleudvalget.

Leave a Reply