Af: Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti

Tommy Rachlitz Nielsen, Ternevej 1, Fredericia

Ny undersøgelse fra beskæftigelsesministeriet placerer Fredericia Kommune som nr. 94 ud af 98 kommuner i Danmark. På både kontanthjælpsområdet, sygedagpengeområdet og dagpengeområdet er Fredericia kommune vurderet som ”Dårligere end forventet”.

På trods af konstante meldinger fra Byråd, udvalg og politikere om øget fokus, nye indsatser og ”det går den rigtige vej”, ser vi, i den ene undersøgelse efter den anden, at Fredericia Kommune befinder sig i bunden af ranglisten når det kommet til at hjælpe vores medborgere tilbage på arbejdsmarkedet. Uanfægtet at vi hele tiden får oplyst at det går godt i Fredericia, at nye virksomheder flytter til, at mange erhverv oplever fremgang på trods af Covid19, så virker indsatsen i Fredericia ikke når vi sammenligner os med de øvrige 97 kommuner.

I en ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet, der sammenligner kommunernes evne til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse, fremgår det at Fredericia har 390 flere medborgere på offentlig forsørgelse end kommunen forventes at have, hvilket svarer til en årlig ekstraudgift på Kr. 26.100.000,00. Det er bare ikke godt nok!

Vores Jobcenter er fyldt med dygtige og engagerede medarbejdere der knokler for at skabe resultater. Men de har kun de værktøjer som deres ledelse og i sidste ende politikerne giver dem. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at fejlen ligger i toppen af hierarkiet. Vores dårlige placering har intet med lovgivningens rammer at gøre, men handler mere om politisk vilje og ambitioner med mere indhold og mindre varm luft. Jeg forstår ikke at man i Fredericia ikke kan kigge ud over kommunegrænsen og lære at de succeshistorier som andre kommuner leverer.

Vi har i mange år ligget og rodet i bunden af ranglisterne på beskæftigelsesområdet. Vi har langt flere på overførselsindkomst end vi bør have og uanfægtet de politiske udmeldinger så går det forsat den forkerte vej. Det eneste lyspunkt er at med en placering som nummer 94 ud af 98 kommuner kan det kun gå fremad.

Måske er tiden bare kommet til at få nye kræfter på banen. Både politisk, men måske også på andre poster.

Følg
Notikation om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Det kunne være interessant at se en vision for hele Fredericia kommune.
De sidste mange år har Fredericia levet fra hånden i munden. Vil Konservative ikke give os en total vision?

hans thomassen
hans thomassen
2 måneder siden

Prøv nu Fredericia at kikke over på den anden side bæltet.
Der er Middelfart kommune nr. 3 i landet.
Tag cyklen og kør over og se hvordan de griber det an.??
Det kunne være vi kunne lære noget??

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
2 måneder siden

Du glemmer noget Tommy

Fredericia blev trukket for noget med 27 mill kr i udligning/bloktilskud årligt med den dårlige placering da de blev nr 97 ud af 98, 2 år siden, HUSK der er indbygget straf i den liste fra Beskæftigelsesministeriet, netop for at tvinge de dårlige kommuner til at gøre noget.

Så dit regnestykke passer ikke, det er -50 mill kr klassen vi taler om, årligt.

Jeg har tidligere peget på Hjørring modellen over for borgmesteren personligt, men ja, det virkede ikke til at det sagde ham noget, det var lige før sidste valg.

Men den socialdemokratiske beskæftigelsesminister varsler NU et opgør med det kommunale selvstyrer på beskæftigelsesområdet, da han har luftet tanken om at pådutte alle kommuner Hjørring modellen.

Det er påfaldende at en bro på stranden får en større omtale end de 6000 ledige, men husk det er 6000 stemmer.

https://www.tv2nord.dk/hjorring/hjorring-modellen-stor-investering-har-sparet-kommunen-300-mio-kroner

Tommy Rachlitz Nielsen
Tommy Rachlitz Nielsen
2 måneder siden
Svar til  Kenneth Jensen

Det er ikke mit regnestykke Kenneth. Jeg henviser alene til de tal som benchmarkingen fra Beskæftigelsesministeriet har regnet sig frem til. De 26 millioner og også alene hvis man lever op til de forventede tal. Hvis man gør det bedre er gevinsten naturligvis også højere.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
2 måneder siden

Tror du misforstår mit point, jeg henviser til dit tal og så lægger jeg det man mister i udligning/ bloktilskud som straf, til derved minus 50 mio klassen ialt.

J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Middelfart kommune får årligt en del mio. fra EU, da de er med i en fremskudt kontor, der følger udviklingen. Men her i Fredericia kommune er der især en i kommunalbestyrelsen, der selv har et fondsøgningsfirma, og vedkommende påstår, at der ingen penge er at hente.
Skal vi ikke få kommunalbestyrelsen op på hesten i stedet for at sidde på hænderne.
Jeg er sikker på, at Fredericia kommune kan hente en del penge bl.a. på grund af den socialt dårlige position.
Det må være noget for dig Tommy!