Fredericia får besøg af et veterantog søndag den 6. september, når Danmarks Jernbanemuseum kører fra Odense til Fredericia og retur med MY 1135. Her lidt om turen

Veterantog Odense-Fredericia t/r søndag den 6. september
Danmarks Jernbanemuseum tilbyder ture rundt i Danmark i de historiske tog med fortællinger om de steder, vi kører forbi og de steder, hvor vi gør holdt. Søndag den 6. september kører Danmarks Jernbanemuseum til det jernbanehistoriske Fredericia og DSB Mindelund. Der er afgang fra Odense Banegård kl. 10.25. Ved ankomsten til Fredericia Banegård er der 1½ times ophold. Her er det muligt at høre om Fredericias betydelige jernbanehistorie. Fredericia er knudepunkt for jernbanetrafikken mod nord, øst og syd. Ca. 1 kilometer fra banegården via Jernbanegade ligger DSB Mindelund, der er anlagt af DSB i 1937 til ære for de jernbanearbejdere, der er omkommet i tjeneste fra 1847 til i dag. Anlægget rummer mere end 800 navne på omkomne fra år 1900, alle navne er indhugget i polerede sten. Dertil er en særlig mindetavle for dem, der omkom fra 1847-1899. Deres navne er ikke påskrevet. Her skal vi høre udvalgte arbejderes historie – bl.a. historien om de jernbanefolk, der døde i en ulykke ved Hansted den 26. december 1876. Der køres retur kl. 12.45 med ankomst i Odense kl. 13.35.

På turen er MY 1135 trækkraft for de fire vogne. MY-lokomotiverne blev fra introduktionen indbegrebet af styrke og et moderniseret DSB. Fra leveringen kørte det de internationale tog og de store landsdelstog, som E-maskinerne ellers havde stået for. Fra 1954 blev det leveret i fire serier fra Nohab i Sverige, der byggede på en licens fra General Motors i USA. MY 1135 blev leveret som en del af 3. serie fra 1957 og udgik af den ordinære drift i 1997. Det blev dog brugt som tjenestelokomotiv frem til 2009. MY 1135 er ny-restaurereret og fremstår i sin oprindelige bemaling.

Billetter til kørslen købes via Billet.dk. Der købes nummererede pladser i de enkelte vogne. Turen gennemføres indenfor myndighedernes anbefalinger og påbud ift. COVID-19 med ret til ændringer fra myndighederne. Regeringens krav om mundbind i kollektiv trafik gælder også denne kørsel. Der er opsat håndspritautomat ved hver vogn.

Køreplan for turen:
Afgang fra Odense Banegård kl. 10.25
Ankomst Fredericia Banegård kl. 11.15
Afgang Fredericia Banegård kl. 12.45
Ankomst Odense Banegård kl. 13.35

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer