Friluftsrådet har bevilliget 160.000 kr. til en grejbank med Stand Up Paddle Boards inklusiv fuldt udstyr, følgebåd og trailer.

De større børn og unge i Fredericias skoler får fremover mulighed for at få undervisning på vandet. Fredericia Kommune har nemlig fået bevilliget 160.000 kr. af Friluftsrådet til at etablere en grejbank med udstyr til oplevelser på vandet. Der er bevilliget penge til indkøb af Stand Up Paddle Boards, våddragter, snorkeludstyr, følgebåd, gps’er, undervandsskrivetavler og naturundersøgelsesudstyr samt en trailer til at fragte al grejet i.

Det er en fantastisk mulighed for at flytte noget af undervisningen ud i naturen. Med udstyret kan vi give de større børn og unge nogle både udfordrende og sjove oplevelser, som kan være med til at tænde deres interesse for naturfag”, fortæller formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Susanne Eilersen.

Kommunen ansøgte om midlerne på opfordring fra Skærbæk Bådeklub, hvor Henrik Bjørnemose, der også er lærer, fik idéen om den mobile grejbank til vandoplevelser. Skærbæk Bådeklub vil i forbindelse med grejbanken lave ”blå stier” til Stand Up Paddle Boards med naturformidling langs kysten af Kolding Fjord. Klubben vil også stå for et sikkerhedskursus for lærere og pædagoger.

Grejbanken er et fantastisk eksempel på, hvad vi kan opnå, når kommunen og frivillige lægger deres kræfter sammen. Det skaber nogle helt nye muligheder, og jeg er sikker på, at grejbanken vil være et stort plus både for skolerne og Skærbæk Bådeklub – og ikke mindst alle de børn og unge, der får lov at bruge udstyret”, udtaler Susanne Eilersen.

UngFredericia, som består af 10’ende og ungdomstilbuddene i Fredericia Kommune, kommer til at stå for booking af udstyret, men det vil være tilgængeligt for alle interesserede, der for billige penge vil kunne låne udstyret. Det kunne for eksempel være spejderne eller sejlklubber, der vil bruge udstyret til sjove aktiviteter.

Kommunen forventer, at grejbanken kan være klar til brug til foråret og vil inden da under vejledning af Friluftsrådet og Søfartsstyrelsen søge Trygfonden om tilskud til redningsveste og sikkerhedskurser.

Om Grejbankerne

Grejbankerne er en fællesbetegnelse for et landsdækkende netværk af udlånssteder som drives gennem frivillig engagement og arbejdskraft. Grejbankerne er placeret på efterskoler, ungdomsskoler, højskoler, naturcentre og friluftsgårde rundt om i landet. Grejbankerne giver skoler, foreninger og klubber over hele landet en nem og billig adgang til at låne friluftsudstyr og introducere især børn og unge for friluftsliv.

Ungdomsringen, Efterskoleforeningen, Ungdomsskoleforeningen og Friluftsrådet står bag Grejbankerne, som er støttet med udlodningsmidler til friluftsliv.