Fredericia buldrer frem, skriver DI i dag i deres pressemeddelelse, hvor de offentliggør virksomhedernes vurdering af kommunernes erhvervsvenlighed. Fredericia er hoppet 41 pladser op ad listen i DI’s Erhvervsklimaundersøgelse. Fra nr. 78 i 2014 til nr. 37 i år.

Kommunen har forbedret sig i 10 ud af 11 kategorier, og på områderne, der handler om adgang til erhvervsgrunde med plads til udvikling, og på kommunens brug af private leverandører, ligger Fredericia i top 10.

Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard er glad for, at der allerede nu kvitteres positivt for det store arbejde, der er sat i gang. Det skriver kommunen i deres pressemeddelelse.

”Vi er stolte og glade for, at den politiske indsats begynder at bære frugt. Man skal altid være forsigtig med at konkludere for meget på enkeltstående målinger, men her er fremgangen så markant, så vi gerne må fejre det. Vi er dog stadig bevidste om, at der er meget, der skal gøres. Vores medarbejdere er i arbejdstøjet, og vi har fokus på at være en god, smidig og effektiv samarbejdspartner for erhvervslivet,” konstaterer Jacob Bjerregaard.

Også formanden for Erhvervskontaktudvalget, Pernelle Jensen, er stolt over resultatet og udtaler:

”Vi har i udvalget sat dialogen med virksomhederne højt på dagsorden. Vi har besøgt rigtig mange og har haft en tæt dialog med både erhvervsforeninger og virksomheder omkring etableringen af Business Fredericia. Særlig glad er jeg for, at vi på punktet ‘dialogen med erhvervslivet og kommunens politikere’ springer 46 pladser op og ligger nr 29. Vi har med etableringen af Business Fredericia vist, hvad vi kan gøre, når vi står sammen – og det lover godt for det arbejde, vi netop har taget hul på. Jeg glæder mig også over, at vi tager et stort spring og lander i top ti, når det gælder udbudsprocessen over for private leverandører. Erhvervskontaktudvalget har i år haft stor fokus på at få lavet en erhvervsvenlig udbuds- og indkøbspolitik”.

Borgmester Jacob Bjerregaard fremhæver, at det er et enigt byråd, der har prioriteret erhvervslivet højt.

”For mig som borgmester er det centralt, at vi hjælper med at skabe job til vores borgere. Det gør vi blandt andet ved at servicere vores virksomheder bedst muligt. For når de lykkes, kommer det os alle til gode. Og det har stor betydning for det arbejde, der ligger foran os, at vi løser opgaven sammen” siger Jacob Bjerregaard.