Tag sunde snacks med til hele klassen. Fej naboens indkørsel. Eller gå til købmanden for dine forældre, når de står midt i aftensmaden og mangler en liter mælk. Sådan lyder opfordringen fra Fredericia Bibliotek til alle børn i Fredericia. Frem til den 5. februar donerer Ole Kirks Fond, LEGO-familiens almennyttige fond, 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning.

En god gerning er at gøre noget, der gør en forskel for et andet menneske. Den næste tid kan børns gode gerninger både sprede glæde herhjemme og samtidig gøre en verden til forskel for nogle af de fattigste og mest udsatte mennesker i Afrika og Sydøstasien. Sådan lyder budskabet, når Fredericia Bibliotek sammen med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2016 i fællesskab med alle danske børn.

Hvad enten man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre med lørdagsrengøringen, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. Penge som kan betyde en afgørende forskel for familier, der lever i ekstrem fattigdom i nogle af verdens mest udsatte egne. Derfor håber vi, at rigtig mange børn indleverer gode gerninger her på biblioteket frem mod den 5. februar,” fortæller bibliotekar Anni Jensen.

Satser på verdensrekord i gode gerninger
Det er femte gang, at DR Ramasjang, skolebibliotekerne og LEGO-familiens fond sætter fokus på nogle af verdens mest udsatte gennem gode gerninger. Alene sidste år mønstrede børnene gode gerninger for godt fem millioner kroner. I år har man planer om at sætte en vaskeægte verdensrekord

Børnene har i den grad taget de gode gerninger til sig, og vi synes allerede nu, at de er verdensmestre i at gøre noget godt for andre. Men vi synes også, at det kunne være sjovt at tage den officielle titel. Derfor satser vi i år på at sætte reel verdensrekord i gode gerninger,” siger redaktør på DR Ramasjang, Per Schouby og fortsætter:

Hvis alle børn udfører bare en god gerning mere, end de gjorde sidste år, eller inviterer en ven til at være med til at gøre en god gerning for andre, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi når over 212.000 gode gerninger, som er vores mål. Og så kan alle de titusindvis af deltagende børn med rette kalde sig verdensmestre i at gøre noget godt for andre”.

Det eneste, man skal gøre, er at hente et skema på biblioteket – eller på www.dr.dk/ramasjang – udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det på sit lokale bibliotek senest den 5. februar kl. 12.00. Store som små gode gerninger tæller og udløser 25 kroner hver til indsamlingen. Børn som udfører 10 gode gerninger eller mere modtager et særligt diplom.

Siden 2010 har danske børn i alle aldre sammen med LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samlet 22.696.175 kroner ind til Danmarks Indsamling.

Om Danmarks Indsamling 2016:
Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs udviklings-mål. Indsamlingen løber fra 1. januar og kulminerer med et tv-show på DR1 den 6. februar 2016 kl 19.00.

I løbet af januar og den første uge af februar vil der desuden være forskellige indslag på DR Ramasjang og DR Ultra, som sætter fokus på indsamlingen for de mindste.