Fredericia AVISEN besøger ofte byens lokale bibliotek og det er altid en fornøjelse at besøge det kreative hus som jeg efterhånden vil betegne stedet som. Fredericia Bibliotek har pyntet op til sommeren og har en spændende konkurrence for de mindste.

Selvom det er ferietid for mange og de fleste er på vej ud af døren mod oplevelser i sommervarmen så har Fredericia Bibliotek skruet op for det kreative blus.

På billedet til artiklen er der dækket op til picnic, og romantikken stopper ikke der. Der er også lavet en blomsterport så om associationerne til en frieri er måske forestående, på bordet bagved ligger bøger om havens blomster. Det er de de kan, få os gæster til at smile og tænke, de følger årstiderne og trends.

Man mødes af blomsterport før det måske store frieri. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Ud over at komme ud i det fri så er der en konkurrence for de små hvor man kan gå på opdagelse og finde verdens flag. Det er også brugt på en kreativ måde flere steder på biblioteket. På trappen op til de mange forskellige fristelser på flere etager støder man f.eks på den franske altan.

Den Franske altan. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er ikke kun flagene som er tilfældigt placeret, man har valgt at lave temaer. Her er det tyske tema med et bayersk udseende, her er lederhosen og blåtern, fadøl og tyske bøger som en guide til Berlin. Det giver altså noget ekstra når ens lokal bibliotekare ikke er fanget i spindelvæv og retstavning, men i stedet er innovative og fremadsynede.

Det tyske bord med de velkendte blåtern. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Men uanset om du pakker en kuffert og flyver mod varmere himmelstrøg, smider campingvognen på jydekrogen eller skal arbejde så er der god inspiration at finde på Fredericia Bibliotek.

Rundt i Europa udstilligen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Husk at læs eller lyt til bøger i den ferie, hvis inspirationen ikke er nok, så er det nemt at finde en medarbejder og få kvalificeret hjælp.

God sommer fra Fredericia AVISEN.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d