Det er ikke bare lige at sætte en skolemusical op. Det kræver også et godt netværk og nogle gode samarbejdspartnere.

”Da vi skulle i gang med arbejdet med musicalen, havde vi brug for dels at finde nogle samarbejdspartnere med erfaring på området, som kunne give os rådgivning og vejledning, og dels samarbejdspartnere, der kunne hjælpe os med ydelser og produkter. Heldigvis har det vist sig, at der har været stor opbakning fra det lokale handels- og erhvervsliv”, siger projektleder Michael Tøffner oplevet.

Teamet bag skolemusicalen har haft stor glæde af, at kunne få råd og vejledning hos både Højskolen Snoghøj og Fredericia Teater.
”Det er dejligt at se, at Fredericia Teaters arbejde med at producere musicals inspirerer i alle aldre og på alle niveauer. Intet professionelt teater uden vækstlag, og der er ikke én af stjernerne på Fredericia Teater, som ikke er starter med en skole- eller amatørforestilling. Det er vigtigt – og sjovt”, siger teaterdirektør Søren Møller.

Blandt samarbejdspartnerne finder man også Føtex City, der har givet det meste af, hvad der skulle bruges af tøj og sko til musicalen.
”Jeg synes, at Young Stars virker som et nytænkende og professionelt set up, hvor der er mulighed for at involvere og udvikle unge mennesker. Samtidigt synes jeg, at projektet understøtter et stærkt brand for byen”, siger varehuschef Peter Lund Tørving.

Dertil kommer Den Kreative Skole og Ungdommens Hus, der har hjulpet med ikke mindst teknik, Matas Gothersgade, der har hjulpet med sminke og hårprodukter, Jensen Træ har hjulpet med materialer til scenografien og Dokumentaristen laver bl.a. en film fra forestillingen. Derudover har TRE-FOR støttet forestillingen med 50.000 kr. der gjorde det muligt at indkøbe lys.

”Det betyder naturligvis meget, at byen bakker op om projektet. Vi er meget bevidste om, at vi nyder rigtigt godt af den aktuelle opmærksomhed på musicalgenren i Fredericia, og det også har hjulpet noget. Derfor føler vi også en stor forpligtelse til at levere det ypperligste, vi overhovedet kan”, siger Michael Tøffner.

Skolemusicalen Askepop har premiere den 15. april.