Fredericia AVISEN var til premiere på Den Lille Prins på Det Bruunske Pakhus. Huset var pakket med børn som alle glædede sig til den filosofiske oplevelse som Teater Malstrøm havde lovet det var.

Alt var som det skulle være før en premiere, der er snak i større grupper og normalt er det voksne. Her var det masser af børn og champagnen var skiftet ud med rødsodavand og pindemadderne med popcorn.

Den Lille Prins
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi snakkede med en flok piger fra Erritsø Fællesskole, afdeling Krogsager. De glædede sig til mødet med Den Lille Prins. Udover at være “preteens”, der gerne ville fotograferes, så var de faktisk mødt forberedt op til premieren i det gamle pakhus.

Hvad forventer I jer af stykket, ‘Den Lille Prins?

“Vi glæder os helt vildt og vi har i skolen forberedt os på stykket igennem et stykke tid. Vi har både set filmen to gange og læst bogen, men filmen og bogen er meget forskellig fra hinanden”, siger pigerne nærmest i munden på hinanden.

Pigerne er åbne omkring forestillingen og ved ikke, hvad de skal forvente. Efter vi har set stykket, må vi på Fredericia AVISEN give dem ret. Der er ikke kun én måde at fortolke Den Lille Prins på, bogen, samt teaterstykket lægger op til en god snak efterfølgende.

Den lille prins er et hjertevarmt stykke, som handler om kærlighed til nuet, samt at vi mennesker nogle gange skal prøve at stoppe op, mærke efter og være bedre til at værdsætte de ting vi har lige omkring os og ikke mindst lade vær med at tænke og analysere for meget, men i stedet være bedre til, at føle og reagere med hjertet.

Den Lille Prins
Michael Hansen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Kunstnerisk leder Michael Hansen var i dagens anledning (og den næste måned frem) på scenen som skuespiller og det var en nervøs mand, som Fredericia AVISEN mødte lige inden forestillingens start.

“Jeg har ikke sovet hele natten og har nærmest ikke kunne undervise mine elever i dag, det er helt forfærdeligt”, udtaler Michael Hansen og fortsætter: “det er otte år siden, at jeg sidst har stået på scenen og jeg kan godt mærke, at der lige er nogle opstartsnerver, som skal spilles væk, så nu skal vi bare i gang”!

Den Lille Prins
Sidsel Nygaard. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Instruktør Sidsel Nygaard, var også i en uvant rolle som instruktør og var mindst ligeså nervøs som Michael.

“Alt ryster på mig og jeg kan nærmest ikke være i mig selv af spænding, men jeg er samtidig ekstremt stolt over resultatet og glæder mig helt vildt til at vise stykket. Men gud, hvor er jeg nervøs og lige nu, vil jeg langt hellere stå på scenen, hvor jeg føler mig hjemme”, griner Sidsel.

Anmeldelse af Den Lille Prins

Der var stående applaus efter stykket. Det var også en super stolt og glad og klart mere afslappet instruktør, vi mødte i foyeren efterfølgende.

Den Lille Prins
Prinsen møder kongen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Det er simpelthen for vildt og det er svært at finde ord for, hvordan jeg har det lige nu. Alt klappede bare – skuespillerne, musikken, lyden, publikummet var bare lige i øjet og jeg er nærmest lykkelig”, siger Sidsel.

Snakken og analyserne/fortolkningerne blandt de fremmødte var allerede i gang – døde den lille prins eller døde han ikke? Det var en fantastisk premiereaften, der gav tankerne liv.