Efter lang tids planlægning kunne arrangørerne bag Fredericia Art Festival endelig åbne for det stort anlagte kulturarrangement. Det afholdes i perioden fra den 19. til den 21. november 2021 i Fredericia, og er den første af sin slags i området.

– Jeg er utrolig stolt af, at vi har kunnet stable det her på benene. Det er virkelig høj klasse, så jeg håber mange vil komme og besøge os, for det er ret unikt, sagde direktør for EventC, Ulrich Nicolaisen.

Festivalen kan opleves forskellige steder i Fredericia. På Eksercerhuset, Galleri Lillebælt, Fredericia Kunstforening, Billedværkstedet, Kunstværkstedet Grow’ern, By Staggemeier, Fredericia Brewpub, Fredericia Maskinmesterskole, Pia Hesselund og Erik Møller, Galleri 39, Galleri Nørballe hos East Coast Surfshop og Martin Asbæk Gallery hos Doktor Herman. Derudover er der også lys ved Gammel Havn, Det Hvide Vandtårn, Nørreport og Danmarks Port. Man kan også få en kunstvandring i Kanalbyen.

Foto: AVISEN

Der er med andre ord lagt op til en usædvanlig række af tilbud for kunst- og kulturinteresserede. Hvis man alligevel sidder hjemme og synes det er temmelig mørkt udenfor, så er der noget spændende at opleve, mener Ulrich Nicolaisen:

– Vi sætter byen på det kunstneriske landkort. Jeg synes det er enormt flot. For Fredericia er der også en stor brandingværdi i, at vi kan finde sammen om en festival som den her.

I anledning af premieren på den første udgave af Fredericia Art Festival, var skuespilleren Pilou Asbæk inviteret til at holde åbningstalen. Hans egen bror, Martin Asbæk, udstiller også på festivalen, og Johnny Gilberg, der er arrangør, mener der bliver sat fokus på kunst på både lokalt og nationalt plan. Han takkede også Fredericia Kommune, EventC, fonde og sponsorer for støtten, der har muliggjort festivalen.

– Også stor tak til de mange frivillige fra Fredericia KFUM og spejderne, der har hjulpet med deres arbejdskraft, sagde Gilberg.

Foto: AVISEN
Foto: AVISEN
Foto: AVISEN
Foto: AVISEN