Fredericia AVISEN gik en tur i byens gader og talte med en række lokale om Prins Henrik. Alle havde godt at sige om Prinsen, og i dag var alle meget royale. Vi bringer her en række af dagens citater.

Poula Brache

“Jeg har et godt forhold til Kongehuset. Jeg er virkelig glad for, at vi har et kongehus, og Prinsen har været en speciel mand, men absolut en god mand for Danmark. Han har gjort os mere internationale,” siger Poula Brahe.

Lasse Grøn med børnene Frederik og Fie.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Jamen, lidt royal er man da, som dansker. Det er trist, at Prins Henrik er død. Han var en verdensmand, som gjorde Danmark rigere. De uheldige udtalelser til sidst og pressens dårlige behandling af ham, skal ikke skygge for den person han var, og det han gav danskerne,” fortæller Lasse Grøn, der har taget sine børn Frederik og Fie med til byen i dag. Frederik har i øvrigt fødselsdag samme dag som Kronprins Frederik, fortæller Lasse med et smil.

Mikkel Hansen fra Yousee.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

“Prins Henrik havde stor indflydelse på Kongehuset. Han havde et godt humør, og kom med nogle skarpe replikker, som til tider skabte overskrifter. Men han gav livet i Kongehuset farve. Det kunne jeg godt lide,” siger Mikkel Hansen.

Dennis Kappel fra Vinoble. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

“Prins Henrik var en livlig mand. Han elskede livet. Jeg har selv serveret for ham på Hannerup Skov. Han var en rigtig levemand og der var gang i ham. Han var glad for vin, og det er jo godt,” siger Dennis Kappel.

Bent fra BT Ost
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fra vinens verden til ostens. Det er torvedag på Axeltorv i Fredericia, og ostemanden Bent Roskvist fra BT OST/Lyngby Mejeri vil sige lidt:

“Det er gået hurtigt med hans sidste dage, og pudsigt nok købte han for et par måneder siden ost ved vores vogn i Aarhus. Han var en festlig, liv og sød mand, sagde personalet til os.”