»Jeg har denne aften haft møde med min gruppe. Det har jeg gjort på baggrund af de verserende sager. Jeg har brug for at se mine partifæller i øjnene. Jeg er utroligt ked af, at jeg har krænket kvinder i min opførsel i forskellige sociale sammenhænge, « siger Københavns Overborgermester Frank Jensen her klokken 22.20

»Jeg har den klare opfattelse, hvis vi på baggrund af metoo kun kan være med, hvis vi aldrig nogensinde har gjort fejl, så får vi et samfund, hvor tilgivelse ikke findes. Det bliver efter min opfattelse et betydeligt andet samfund end det, vi har bygget op, tilføjer overborgmesteren.«

»Jeg har godt kunnet se på den henvendelser, der kom til forvaltningen, at jeg har optrådt på en måde,« fortæller han.

Du refererer til en julefrokost i 2012. Fra 2012 og frem til i dag, har der så ikke været episoder siden da?

»Nej, det kan jeg ikke,«siger Frank Jensen.

Hvor mange sager skal der til, før at du selv føler, du ikke længere kan sidde som overborgmester?

»Det er et rigtig godt spørgsmål. Det jeg har forholdt mig til, er det vidensgrundlag jeg har i dag. Nogen synes, jeg skulle trække mig som overborgmester og næstformand på sager, der er på vej. Men jeg er nødt til at vide indholdet af de sager, før jeg ved, om jeg har tilstrækkelig selvrespekt til at fortsætte som overborgmester,« siger han.

»Mit udgangspunkt er nu, at jeg fortsætter som Overborgmester.«

Mette Frederiksen har erklæret kamp mod sexisme og krænkelser? Vil du kunne forstå, hvis du i den sammenhæng er en distraktion?

»Man skal undgå at begå fejl, men man kommer til at begå fejl. Det gør vi alle. Man må på stedet give en undskyld og prøve at komme videre med den, der har oplevet, at man har overtrukket nogle grænser. Jeg har været på den forkerte side. Jeg har været en krænker, siger han.«

Er du en krænker, var du en krænker?

»Ja, det er jeg kommet til den erkendelse i den proces, jeg har været inde i, siger Frank Jensen og fortsætter med endnu engang at nævne Sofie Lindes tale ved Zulu Awards. Jeg er også selv bedstefar til fem, hvoraf de tre er piger. De skal ikke vokse op i et samfund, der er sådan.«

»Jeg kan sagtens huske julefrokosten i festsalen i 2011. Men jeg vil ikke bruge aftenen på at beskrive en julefrokost. Men da jeg gik derfra havde jeg ikke opfattelsen af, at der havde været krænkelser på dansegulvet, siger Frank Jensen og understreger, at han efterfølgende beklagede. Jeg kan huske det. Det er jo ikke sådan, at jeg er dement. «

Frank Jensen ønsker ikke at gå at ind i de enkelte medlemmers holdninger på et lukket møde. Men siger:

»I er hjerteligt velkomne til at bruge jeres kildenet, svarer overborgmesteren.«

Frank Jensen slår fast, at han også er spidskandidat i 2021.

Har det fået nogle konsekvenser for dig, at du har krænket de her kvinder?

»Ja, at folk har kigget på mig på en måde, som ville være anderledes, hvis jeg ikke havde gjort det. Det er en af de omkostninger ved at være i den offentlige gabestok,« fortæller Jensen.

Han vil forsøge at generobre overborgmesterposten i 2021. Han fortæller også, at han taler med Mette Frederiksen om alt.

»Jeg kunne se, at mit første opslag på Facebook ikke lignede en uforbeholden undskyldning, derfor lavede jeg endnu et opslag.« fortæller Frank Jensen.


»Der var ikke noget lettere for mig end at stå til side og bare gå hjem til min familie. Når jeg vælger at blive, er det fordi, jeg er blevet genvalgt af københavnerne tre gange. Det vil jeg tage på mig. Derfor bliver jeg også og taler med jer,« siger Frank Jensen.


Hvor længe har du været bevidst om, at du har krænket kvinder?

»De konkrete sager, som har været, har jeg givet en undskylding, og har været bevidst om det. Men jeg har ikke set #meetoos anden bølge som en del af det. Jeg har brugt en stor del af min efterårsferie til at tænke det igennem og min adfærd. Jeg har gjort mig sårbar ved at gøre noget, som man aldrig bør gøre efter helt almindelige regler, at detage i personalejulefrokoster. Det var en svipser fra min side. Jeg vil ikke gå i detaljer, men der var en helt særlig grund til at jeg blev. Det var Amalie Kestler, som jeg gerne ville tage afsked med. Derfor blev jeg lidt længere.«

22.57 sluttede det historiske pressemøde på Københavns Rådhus.

Under pressemødet kom det også frem, at Frank Jensen fortsætter efter afstemning med håndsoprækning på det lukkede møde.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Poul Rand
Poul Rand
06:53 - 19. oktober 2020 06:53

Var han et mandfolk, tog han orlov for ikke at påvirke sine “undersåtter” i en kommende undersøgelse. Han er problemet og kun en del af løsningen ved ikke at blande sig.