Frank Tromborg har 30 års erfaring med lyd-musikterapi. Han har hjulpet mange hundrede elever fra folkeskole- til voksenalderen med læringsvanskeligheder.

Fredericia AVISEN var i kontakt med den meget søde Frank Tromborg, der gennem lyd – og musikterapi hjælper mennesker. Lydterapi er en effektiv metode, der er med til at opløse blokeringer, der forhindrer, at man bliver en god læser eller måske har svært ved at holde koncentrationen.

Terapiens virkning

En ny verden åbner sig, for det barn eller den voksen, som vil hjælpes. Det er her ikke nødvendigt med medicin eller andet. Musik og lyd kan helbrede mere end, man måske tror.

”Jeg bruger et audiometer, hvor jeg laver en høretest, som hos en ørelæge, og jeg laver også en lydgaffeltest”, fortæller Frank Tromborg.

Terapien giver ofte en bedre hverdag, og man genvinder balancen tilbage i livet.

”Ikke nok med, at børnene bliver glade, det gør forældrene også. Det er det vigtigste for mig, når de kommer herfra; at de er klar til en normal hverdag igen. Det giver desuden en bedre trivsel i hjemmet”, fortæller Frank Tromborg.

Audiometer og lydgafler som Frank Tromborg bruger. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Behandlingen

I mange tilfælde kan hørebalancen blive bedre, og så hører man klarere, hvorefter stavningen og læsehastigheden følger med.

Frank Tromborg fortæller til Fredericia AVISEN, at behandlingen foregår på klinikken en gang om måneden. Selve musikterapien er hjemmebehandling, det er også styret fra klinikken af.

”Eleven skal lytte til behandlingsmusikken en gang dagligt i 10 til 15 minutter”, fortæller Frank Tromborg, og viser mig hen til en kasse, hvor jeg skal kunne føle vibrationer og lytte til musikken.

Behandlingsmusikken som Frank Tromborg spiller for sine elever. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Hvad er lydterapi og musikterapi?

Frank Tromborg skelner mellem to ting: Lydterapi og musikterapi.

”Lydterapi er det, det startede med, og det var lyde, som er frembragt af en tonegenerator, ikke særlig spændende at høre på, men alligevel med en behandlingseffekt, hvorimod musikterapien er baseret på behagelig afspændende musik, som er bearbejdet, så det har en behandlingseffekt”, fortæller Frank Tromborg.

Lydterapi og musikterapi virker også, hvis man føler, at man let bliver ophidset. Det virker ved at berolige ens tilstand. Føler man sig stille og indadvendt, så vil det give en mod på, at man vil deltage i et fælleskab.

Udstyret som Frank Tromborg bruger på at spille sit behandlingsmusik fra. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Få en hjælpende hånd

Har man problemer, så er Frank Tromborg med sine 30 års erfaringer med til at gøre dit liv meget bedre.

”Jeg er glad for enhver, jeg hjælper. Det er virkelig spændende at arbejde med mennesker på denne måde,” slutter Frank Tromborg.

https://www.facebook.com/events/2002682916506460/