I mange år dannede ydmyge rammer på Baldersvej rammerne for FC Fredericias hjemmekampe. I 2005 blev Monjasa Park indviet, og i dag blev første spadestik taget til den nye tribune.

I en uges tid har gravemaskinerne været igang bag Monjasa Park, hvor der blev gjort klar til arbejdet med opførslen af den nye tribune, der skal opføres modsat den nuværende langside på stadionet. I dag var det blevet tid til første spadestik.

Politikere, staben fra FC Fredericia og folk fra klubbens bestyrelse var mødt op til en hyggelig stund, hvor der først var taler og spadestik, og efterfølgende den obligatoriske stadionplatte med noget koldt at drikke til.

Jacob Bjerregaard med Poul Rand (tv), Stig Pedersen (th), samt Hans Jørgen Ebbesen og Kasper Findahl i baggrunden. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Den første taler var Borgmester Jacob Bjerregaard, der blandt andet sagde følgende:

»I forsommeren var anlægsloftet suspenderet for at holde gang i økonomien rundt omkring. Vi kiggede derfor på projekter, der havde ligget i skuffen i flere år, da vi har haft visioner om at udvide stadion. Det sker, da vi har fået gang i fanklubben, og der kommer udebanefans til stadion. Derfor har der også været en dialog med politiet om, at fansene skal have hver deres tribune,« sagde Jacob Bjerregaard og fortsatte:

»Derfor laver vi noget, der dur og giver en anden oplevelse. Det kommer til at give flere tilskuere, og giver FC Fredericia et større sponsorgrundlag. Vi får bedre TV-faciliteter, bedre WC-forhold og bedre forhold i boderne.

»Vi holder hånden under økonomien, og har sat hjulene igang. Der har været en række initiativer i kommunen, der giver over 100 ekstra arbejdspladser, og at det her udbud er vundet af et lokalt firma er glædeligt,« sluttede Jacob Bjerregaard.

Susanne Bjerregaard Mørck blev for et par måneder siden sat ind som formand for Kultur- og Idrætsudvalget. Siden har hun haft meget at se til med de mange investeringer, der er foretaget i sport- og kulturlivet. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Efterfølgende tog formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck, ordet og sagde:

»Det var en omfattende udvidelse vi præsenterede, da det blev offentliggjort. Sådan noget som et fodboldstadion er med til at bidrage til sociale fællesskaber, og det er rigtig vigtigt for os. Forhåbentligt vil de nye faciliteter være med til at løfte klubben så drømmen om Superliga realiseres,« forklarede hun.

Niels Kruse (th) var en glad mand, da han afleverede en gave til Hans Jørgen Ebbesen. Gaven var et målebånd over byggeriet, der kunne klippes dag fo dag. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

En der har været med i FC Fredericias bestyrelse i en menneskealder er Niels Kruse, der satte ord på, hvilken rejse det er FC Fredericia har været på.

»Vi startede på det gamle stadion på Baldersvej. Der var ikke første spadestik, men første malesprøjt på første sal. Nu står vi her omkring 15 år efter første spadestik til Monjasa Park, og skal igang med fase 2. Med de nye faciliteter kommer vi til at forbedre os som klub, men NordicBet Ligaen er stærk i år, så vi må se hvor vi ender, når den slutter,« sagde Niels Kruse.

Hans Jørgen Ebbesen har været en stor medspiller i hele byggeriet omkring Monjasa Park. For et par år siden var det nemlig også CJ A/S, der stod for moderniseringen af Fredericia Idrætscenter. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Slutteligt talte Hans Jørgen Ebbesen fra CJ A/S, der vandt udbuddet.

“Som lokal virksomhed betyder det meget at kunne være en del af den udvikling vi er i. Både kommunen og klubben er på vej i Superligaen med de ting, der sker. Vi er i en tid, hvor corona har fyldt meget, og der må jeg bare sige, at Fredericia Kommune har taget ansvar og det er jeg glad for. Vi vil bestræbe os på at leve op til de forventninger, der er til det her,” sagde Hans Jørgen Ebbesen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer