Casper Steinfath er lige kommet hjem fra New York, han har jetlag og nu står han så på Skt. Knuds Skole. Det er hans første besøg i Fredericia, og undrer sig over, hvorfor han ikke har været her noget før, da han synes vandet her er lækkert.

Skt Knuds Skole ved allerede en del om SUP surfing, og i dag er de samlet omkring verdensmesteren fra Klitmøller. Salen var fyldt med eleverne fra 7. til 10. klasse, og selvom det var tidligt om morgenen, var eleverne med hele vejen. Foredraget var i samarbejde med East Coast Surfers fra Kanalbyen og senere på dagen skulle nogle af eleverne også på havet med Casper.

Casper er et rigtigt surfikon, han ser nøjagtigt ud som jeg havde forestillet mig. han ligner en hvilken som helst ekstremsportudøver bortset fra en ting. Red Bull cappen er fordi, at det er hans sponsor, t-shirten er Mystic, hvilket også er sponsor. Det er der Casper adskiller sig, han er ægte pro. Udover han er pro, så er han helt nede på jorden.

Hans kærlighed til Klitmøller er altoverskyggende, faktisk er en af hans største bedrifter at blive årets thybo. Selvom han er fire dobbelt verdensmester, så betyder Klitmøller alt for ham. Familien kommer ikke fra Klitmøller, tværtimod. Far er professionel surfer og kommer fra Californien og mor er fra Kolding.

Selvom Casper forfiner sin teknik og er verdensmester, så elsker han at lege. Han viser en film hvor han surfer i en gigantisk dinosaurus dragt. Han har lavet en SUP skole for at give noget videre af den sport han elsker.

Casper var som barn bange for vandet, specielt at få hovedet under vand. Det lå på ingen måde i kortene, at han skulle blive surfer. Hans far havde næsten opgivet, at den ene af de to sønner skulle blive surfer, derfor regnede man med at Casper skulle blive fisker.

casper
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Viking Crossing var ideen om at følge i vikingernes fodspor. Casper ville krydse havet på sit SUP-board, hvor han ville tage turen på 130 kilometer til Norge. Casper misser første gang forsøg, og tager revanche efter skuffelsen har lagt sig. I to måneder gik Casper i seng klokken 17.00 og stod op klokken 03.00 for at træne i kulden og mørket.

Jeg vil ikke afsløre for meget, da Casper virkelig er en god fortæller. Han får den største reaktion fra det unge publikum, da han fortæller om, at rekordforsøget kunne have været stoppet, fordi han glemte at smøre sine ædlere dele i vaseline. Han får stadig kuldegysninger mens han fortæller om den vilde tur.

casper
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det er et brandspændende, og medlevende foredrag af en ung thybo med noget på hjertet. Hver gang han nævner havet lyser hans øjne op. Når han viser et videoklip ser han selv med med glæde.

Til stor glæde for nogle af pigerne var Casper ikke for fin til at snakke med tilhørende.

casper
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Surf up se at indløs billet til foredraget på Urbania Streetfood i aften.

Til vinter kommer dokumentaren Viking Crossing, Casper håber at den kan sætte tanker igang hos folk om at aldrig give op. Hvis du vil se mere til den inspirerende unge 24-årige SUP-surfer, så er denne dokumentar Standing on Water et godt sted at starte.

 

Annonce