Den lokale Jens Christensen startede med at spille golf for to år siden, da han fik stress og som senere udviklede sig til en depression og angst. Hans vej ud af sygdommen var åben himmel, frisk luft og masser af albuerum. Nu er han på amatørgolflandsholdet, og er lige kommet hjem fra VM i Malaysia, efter en fantastisk tur, hvor han i hans klasse endte som nummer 11 ud af 25 spillere. 

Jens Christensen er 43 år. Han begyndte at spille golf ved et tilfælde. Jens fik nemlig stress, som stille og roligt udviklede sig til en depression og derefter angst. Men i stedet for at sidde derhjemme og have ondt af sig selv og tænke sorte tanker, valgte han at tage tyren ved hornene, og komme ud af hans mange dårlige rutiner. ”Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget for mig selv. Det hjalp og hjælper mig rigtig meget. Det er noget, jeg selvfølgelig vil anbefale til gud og hver mand, der går rundt og er lidt trist til mode”.

Hvordan kvalificerede du dig til VM i amatørgolf?

“Der var en masse indledende runder, og jeg prøvede faktisk to gange tidligere, hvor det ikke lykkedes mig, men tredje gang var lykkens gang. Det var en kæmpe forløsning, at jeg simpelthen skulle til VM i Malaysia, det var næsten ikke til at forstå,” siger Jens og fortsætter:

“Jeg var faktisk den bedste i alle rækkerne på Royal Oak i Jels og kvalificerede mig hele syv slag bedre end nummer to,” griner Jens og uddyber: “det var helt fantastisk og virkelig et skulderklap udover det sædvanelige. Jeg vidste, at jeg var på rette vej”.

Set udefra virker det utroligt med VM-kvalifikationen efter bare to år, som golfspiller, hvordan har du båret dig ad med det?

“Først og fremmest har jeg brugt rigtig mange timer på træningsbanen – minimum seks gange i ugen. Det var jo min måde at ”flygte” fra de dårlige tanker og samtidig kunne jeg jo også mærke, at det gav mig rigtig meget mentalt og på det fysiske plan. Når man er nede i et hul, vil man gøre, hvad som helst for at komme op igen. Så jeg kunne slet ikke få nok af golfbanen – den gav mig en tryghed og en ro, som jeg ikke kunne få andre steder. Så med andre ord. Jeg har trænet, trænet, trænet og trænet endnu mere. Derudover har jeg fået rigtig stor hjælp af en protræner, der er tilknyttet golfklubben ‘Halsted Kloster Golfklub’, hvor jeg træner på Lolland”.

Jens træner stadig seks gange i ugen og har været så heldig at låne en golfsimulator på en efterskole, som ligger lige nærheden af, hvor han bor, hvilket giver ham gode betingelser i vinterhalvåret.

Jeg regner jo med at skulle forsvare min titel til næste år,” smiler Jens. “ Lige i øjeblikket ligger mit handicap på 17, men jeg skal længere ned siger han og det kommer jeg også”. 

Golfen giver mig alt det, jeg tidligere manglede i mit liv

Golf har givet Jens muligheden for at tænke rigtig mange ting igennem, og evaluere sig selv, hvilket har gjort ham til en langt bedre udgave af sig selv, hvilket for ham har været langt bedre end at gå til psykolog.

”Jeg tror, at det for mig handlede om at komme ud af mine dumme fastlåste rutiner og finde min ”ting” , hvilket åbenbart var golf. Det er jo tit ofte meget nemmere, bare at sætte sig ned på den lokale og drikke hjernen ud, men det får man det sgu ikke bedre af – tværtimod”, siger Jens og slutter.

Golfen giver mig alt det, som jeg manglede i mit liv tidligere. Et frirum og pusterum, hvor jeg bare kan være mig selv og hvor jeg kan vælge det sociale til og fra. Der er jo tit og ofte arrangementer i klubben og nogle gange har man overskuddet og andre gange, har man ikke. Sådan er det vel for alle mennesker,’” smiler han. 

Lige for øjeblikket bor Jens på Lolland med sin kæreste , Mette, men flytter tilbage til Fredericia til sommer, da afsavnet til hans børn simpelthen er for stort og kæresten Mette skal starte op som selvstændig, hvilket han/de glæder sig utroligt meget til. Han er startet i flexjob 16 timer om ugen og håber i den nærmeste fremtid snart at være oppe på 20 timer. 

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce