I juni måned midt under fodbold-VM gav Fredericia Kommune bolden op til en strategi for udsathed i Fredericia ved et kick-off arrangement i De Orange Haller. I forbindelse med dette arrangement blev de fremmødte opfordret til at komme med feedback til den fremtidige kommunale indsats i kampen mod udsathed. Mere end 100 besvarelser kom tilbage til kommunen, og ud af disse besvarelser blev 12 temaer destilleret og præsenteret ved et arrangement i Ungdommens hus tirsdag eftermiddag, som Fredericia Kommunes Social- og Beskæftigelsesudvalg og Udsatterådet havde inviteret til.

De udvalgte temaer er

– Vi vil have fokus på det hele menneske
– Vi vil være en by for alle
– Vi vil dyrke sport i fællesskaber
– Vi vil inddrage borgerne
– Vi vil have flere ind i fællesskaber
– Vi vil gå fra at være udsatte til at være ansatte
– Vi vil være en god ven
– Vi vil netværke og kommunikere
– Vi vil samarbejde på tværs
– Vi vil have mere frivillighed
– Vi vil have fysisk og mental sundhed
– Vi vil arbejde forebyggende

Turan Savas i rollen som hjemløs - Udsatterådet, Ungdommens Hus (Foto: Claes Andersen)
Turan Savas i rollen som hjemløs – Udsatterådet, Ungdommens Hus (Foto: Claes Andersen)

De cirka 80 fremmødte blev ved indgangen udstyret med et nummer og efter præsentationer af besvarelserne og de udvalgte temaer, blev det overraskende program for arrangementet afsløret, for deltagerne blev på baggrund af de uddelte numre koblet til hvert af de 12 temaer og hver gruppe af 6-8 personer fik til opgave inden arrangementet afsluttedes at producere et videoklip der illustrerede gruppernes respektive temaer, videoklip som efterfølgende bliver redigeret sammen til en lille film om udsathed i Fredericia.

Der planlægges i gruppe 3 (Foto: Claes Andersen)
Der planlægges i gruppe 3 (Foto: Claes Andersen)

Hvor har vi det sjovt, og hvor er vi go’e!

Arrangørerne fortjener ros for en række sjove videoklip og praktiske øvelser der skulle klæde de 12 filmhold på. Der blev grinet og hygget til den store guldmedalje, allerede inden de enkelte filmhold gik i grupper for at planlægge deres film ned i de mindste detaljer.

Lise Nielson som filminstruktør og kameramand (Foto: Claes Andersen)
Lise Nielson som filminstruktør og kameramand (Foto: Claes Andersen)

Undertegnede ser frem til at se det endelige resultat, for iderigdommen i de enkelte grupper var åbenlys og virkelysten ganske stor gennem hele arrangementet trods den vel pressede tidsplan.

Og værd at bemærke, at Social- og Beskæftigelsesudvalget var mødt talstærkt frem til arrangementet og deltog ivrigt i filmholdenes arbejde, både foran og bag kameraet.

https://www.facebook.com/mrhoejer/