Det hele startede i en garage på Thorsvej 25. Den 20. december er det 20 år siden, at Carsten Haupt startede CH Byg, og nu er det en veletableret tømrervirksomhed, der har hjemme på Egumvej 60 på tiende år.

Carsten og jeg havde egentlig aftalt at mødes tidligere på dagen, men det endte med at blive tidlig eftermiddag. Det er meget sigende for Carsten, han har en virksomhed, der er klar til at rykke ud, når det gælder og det har krævet hårdt arbejde.

Vi mødes på Carstens værksted, der ligger strategisk godt i forhold til at komme hurtigt ind til byen og hurtigt ud igen.

Privat er Carsten gift med Tina, som han fandt som 17-årig, og de har nu været sammen i 34 år. Sammen har de to børn, Sara og Kevin.

Carsten ville have hænderne i noget andet, og derfor blev tømrervejen også levevejen. I 1988 fik han sit svendebrev, og det blev til flere lokale ansættelser, blandt andet hos erhvervsmanden, René Vestergaard, da han skulle bygge trykkeri i Riddergade.

ch byg
Carsten ude ved en af de mange opgaver, som firmaet har haft igennem tiden. Arkivfoto: (Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Som 30-årig sprang Carsten ud på den tynde is som selvstændig – og siden har han ikke set sig tilbage.

“Det har været nogle fantastiske år som selvstændig. Jeg startede med at komme fra nul og ikke have nogen kundekreds, og skulle til at lære hvordan man gør de forskellige ting, når man er selvstændig. Men jeg har klaret det, selvom jeg kun kommer med en 10. klasse i bagage og med det taget i betragtning synes jeg, at det er friskt jeg hoppede ud i det,” siger Carsten, der selv var tømmersvend inden han hoppede i det selvstændige erhverv.

Hvordan startede det hele?

“Det startede ved, at en jeg kender opfordrede mig til at starte op. Han sagde, at jeg alligevel arbejdede meget i forvejen, og i stedet for at en chef skrev regningerne for det jeg lavede, så skulle jeg selv gøre det. Han troede på mig, og det fik mig til at gøre det,” siger Carsten.

Al start er svær, og til at starte med startede Carsten CH Byg op i en garage på Thorsvej 25, hvor han kun havde sig selv at gøre godt med i virksomheden.

“Det var et spørgsmål om at holde omkostningerne nede og få bygget noget op og blive selvfinansierende så hurtigt som muligt,” siger Carsten, der efter fem år var klar til at tage rejsen videre:

“Vi kom hen ud det gamle Løgstør Rør i Erritsø. Det var skønt at komme derud og få plads til alle vores ting. Så skulle man ikke gå og have det hele rundt om sig på samme måde som i garagen,” fortæller Carsten.

Der er god plads på værkstedet på Egumvej. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Flytningen betød samtidig, at Carsten gik fra kun at være sig selv i CH Byg til at få ansatte.

“Jeg tog en lærling og tømmersvend i forbindelse med, at jeg flyttede. Det var jo en stor omvæltning, da jeg altid har været ansat selv og skulle til at planlægge og give ordre og fortælle hvordan det skal laves. Så er der også alt det administrative i det med lønninger, ja der er mange ting i det med at have ansatte,” siger Carsten.

Den dag i dag har CH Byg adresse på Egumvej 60, og det har været tilfældet i nu ti år.

“Vi var med til at bygge det her ude op, og så blev vi enige om at leje noget af det. Det er fantastisk centralt, og man kan ikke ønske det bedre. Vi er glade for at være her, og størrelsen med de 250 kvadratmeter passer os perfekt,” siger Carsten, der i dag har fem ansatte.

Igennem alle årene har CH Byg haft trofaste samarbejdspartnere. Carsten nævner i flæng virksomheder som Blikkenslagermester Flemming Andersen, Murerfirmaet Kurt Nielsen, Lillebælt Tagservice og Ladegaard EL.

“Alle mine samarbejdspartnere er nogle man kan stole på, og som jeg ved hvad står for. Det betyder meget for planlægningen af vores dagligdag, at vi har dem,” siger Carsten og kommer ind på, hvor tit han benytter sig af dem:

“Vi har konstant en samarbejdspartner igang,” siger han uden tøven.

Sådan ser en af væggene ud hos CH Byg. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Carsten skal videre med projekter, og jeg skal også videre på farten, men inden vi går hver til sit taler vi om fremtiden med CH Byg.

“Jeg håber, at der kommer en masse nye kunder og opgaver, men generelt tror jeg, at det daler med efterspørgslen inden for håndværkerfaget,” siger Carsten og fortsætter:

“Det går op og ned med efterspørgslen, men jeg fornemmer, at der kommer til at være mere nedgang end opgang”

CH Byg med Carsten Haupt i spidsen har holdt firmaet kørende i snart 20 år, og mon ikke også vi mange år ud i fremtiden kommer til at nyde godt af den lokale tømmervirksomhed.

Tillykke med de 20 år, CH Byg.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer