Teater Malstrøms “Burlesque – Inspired by Alice in Wonderland” forestilling, der har premiere 28. februar i Det Bruunske Pakhus i Fredericia, rummer 11 vidt forskellige medvirkende. Men én stikker måske lidt mere ud end de andre – Michael Vennevold er til daglig flyttemand og skal nu stå på de skrå brædder for første gang.

Foto: Teater Malstrøm,
Michael Vennevold i sit arbejdstøj som flyttemand.

En mand der er frisk på en udfordring

Michael Vennevold, der kalder sig selv en frisk 37-årig, har arbejdet som flyttemand og chauffør for Dueholm Vognmandsforretning ApS i 20 år. Med lidt hovedregning når man frem til, at han faktisk startede i firmaet før han fik kørekort. Men de mange år på samme arbejdsplads betyder langt fra, at han er gået i stå. I september 2018 blev han gift med Joan, og nu skal han med i sin første teaterforestilling.
Det hårdtkrævende fysiske arbejde er indtil videre ikke nogen udfordring for Michael:
“Jeg tror det hjælper, at jeg har dyrket alle mulige fysiske sportsgrene, da jeg var yngre, og har altid været fysisk aktiv – det har bygget kroppen op. Det hjælper nok også at jeg går til styrketræning med en kollega 3-4 dage om ugen”.

Den første udgave af Burlesque lokkede

Faktisk nåede Michael aldrig ind og se Teater Malstrøms første Burlesque show, der spillede i starten af 2018. Der kom fire ryghvirvler i vejen – de sad forkert, så han kunne ikke holde til så meget i den periode. Men venner og bekendte roste forestillingen, og de billeder, der blev lagt ud, fik ham til at føle, at det var noget, han meget gerne ville være en del af. Det endelige skub fik han, da han så, at der kom en ‘to’er’, og at der til audition blev søgt om en bred vifte af typer. Michael fortæller:

“Jeg måtte simpelthen give det et skud. Jeg talte med Joan om det og hun bakkede op, men jeg var stadig i tvivl om teatret kunne bruge sådan en som mig. Da jeg kom til audition spurgte instruktøren Michael Hansen mig, om jeg havde spillet teater før. Det havde jeg jo ikke. Men da han spurgte til hvordan jeg havde det med at stå uden så meget tøj på, kunne jeg heldigvis svare, at jeg havde præsteret værre på byture, så det mente jeg nok, jeg kunne klare”.

Instruktør Michael Hansen tilføjer, at det afgørende for ham var, at han kunne se Michael Vennevold for sig i forestillingen og at han tydeligt kunne mærke hans charme, gåpåmod, og at han virkelig ville det.

Foto: Teater Malmstrøm, Michael bevæger sig efterhånden komfortabelt rundt i dette sæt højhælede støvler.

Nye muskelgrupper og hjælpsomme kolleger

Det er ingen hemmelighed, at det er hårdt arbejde at lave teater. Men det kom lidt bag på den ellers veltrænede Michael, at han skulle bruge helt nye muskelgrupper.

“Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente, så jeg gik ind i det med åbent sind. Jeg må sige, jeg er positivt overrasket over hvor godt, jeg er blevet taget imod. Det er dejlige mennesker at være sammen med. Alle på holdet er megaflinke til at lære fra sig, og de hjælper også gerne udenfor øvetimerne. Jeg har heldigvis lært at gå i høje hæle, da jeg engang blev udfordret til det af nogen, men nu skal jeg få det sat sammen med dansetrin, skuespil og lip sync, samtidig med at jeg skal agere med andre. Det er sjovt, men vildt hårdt arbejde”.

Favoritrollen

Michael optræder i flere solistroller i Burlesque-forestillingen. Han er derudover med i de store numre og i en enkelt danserolle, “- heldigvis med noget freestyle”, tilføjer han. Men han er ikke i tvivl om favoritrollen som Jytte “– en gammel slidt havneluder”, som han siger. Den glæder han sig til, også fordi det er sjovt at spille noget helt anderledes.
‘Jytte’ og de mange andre mere yndige figurer, som Michael Vennevold og de ti andre medvirkende spiller, kan opleves på Det Bruunske Pakhus i Fredericia fra 28. februar til 13. april 2019.

Fakta om ‘Burlesque – inspired by Alice in Wonderland’

–    Spilleperiode: 28. februar – 13. april 2019
–    Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
–    Billetter kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her