Som byrådsmedlem får man et ansvar, men man får også mange nye og spændende oplevelser. Men der er en bagside af medaljen. Fredericia AVISEN har taget en snak med Peder Tind om skiftet fra familiefar til udvalgsformand.

Fredericia tog sig ud fra sin smukkeste side da Fredericia AVISEN havde sat Peder Tind i stævne. Vi havde aftalt at mødes på Uddannelsescenter Fredericia, hvor Peder havde hul i kalenderen mellem to møder.

Kalenderen er presset når man på sit CV kan skrive far til to, ægtemand, byrådsmedlem og almindelig lønmodtager. Der er mange ting der skal gå i op en højere enhed, hvis alt skal passe sammen.

Har altid interesseret sig for politik

Peder Tind har siden han var helt ung haft en interesse for politik fortæller han.

“Jeg har altid haft en interesse for at være en aktiv del af samfundet og være med til at gøre en forskel. Jeg tror generelt på at man skal tage en aktiv rolle i det at være samfundsborger. Det kan være mange ting som eksempelvis at være fodboldtræner – eller som mig, politiker” siger Peder Tind.

Venstre har hele tiden været det rigtige valg for Peder.

“Jeg har altid været borgerlig. Jeg kan godt lide at man har en stor frihed til at kunne træffe sine egne valg. Alt skal ikke reguleres eller gøres op i regler og bureaukrati. Det enkelte menneske skal have en stor grad af frihed til at træffe sine egne beslutninger” fortæller Peder Tind.

“Jeg har også et socialt hjerte. Det sociale område har altid haft en stor plads for mig. Derfor prøver jeg at kombinere frihedsperspektivet med det at tage ansvar for de mennesker der har det svært i samfundet. Nogen ville nok kalde mig socialliberal” fortsætter Tind.

Læs mere efter annoncen…

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/
Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk

 

“Jeg er stadig den samme”

“Peder Tind før valget og efter valget er den samme. Jeg er stadig familiefar og Fredericianer. Men når det er sagt har jeg har fået et ansvar der kræver en masse tid og tankevirke. Det er klart at det kan mærkes. Jeg er stadig den samme person. Den glade fredericianer der tror på sin by. Familiefar med kone og to børn” siger Peder Tind

Selvom Peder Tind er den samme person før som han er nu, så har det kostet ofre at gå fra at være helt almindelig person til at være en offentlig person med en post som udvalgsformand.

“Jeg kunne se, at det ville være svært at fortsætte med et fuldtidsarbejde, så derfor er jeg gået ned i tid for at dykke ned i området. Det har gjort at jeg er kommet rigtig godt ind i området, men det har også krævet at jeg har investeret en masse tid i det. Jeg har været meget på – og meget synlig hvis jeg selv skal sige det” siger Peder Tind.

“Jeg har kunnet mærke et meget stort ansvar. Man sidder med beslutninger, man har medejerskab og stor indflydelse på det der bliver besluttet. Det hører jo med til rollen – og det skal vi kunne stå på mål for. Det er sindssygt spændende. Det er politik generelt, at man kan være med at påvirke samfundet, så det bliver et endnu bedre sted at være. Men det er også hårdt. Det vil være forkert at sige at man kommer sovende til det – for det gør man ikke. Det er hårdt” fortsætter Tind.

Det kræver planlægning og en god familie

“Det kræver god planlægning. Det kræver også at ens hjemmefront er med på. Heldigvis er Anitha helt med på, at det er sådan det er. Noget af det der har været med til at tage trykket er at jeg har kunnet gå ned i tid. Det har givet mig mere tid i Fredericia – og de bliver virkelig brugt” siger Peder og fortsætter:

“Jeg har en god familie – og dem skylder jeg jo også en stor tak. For jeg lever et spændende liv, og der har jeg en meget støttende familie med forældre og svigerforældre der kan hjælpe til”.