CLAY Keramikmuseum var oprindeligt et enkesæde, men med tiden har det udviklet sig til det som vi kender i dag.

Fra vejen, når man kommer til CLAY, ser man den gamle hovedbygning, der er herreskabsvillaen Grimmerhus. Fra vandsiden ser man en stor, moderne glasfacade. Huset blev opført som et enkesæde til det nærliggende Hindsgavl Slot.

– Efter det var i familiens eje og forpagtet ud til forskellige ting overtog Middelfart Kommune det i 1919. Få år senere blev det forpagtet ud til det mange kender det som, nemlig et pensionat. Det var det til 1991, hvor familien Jørgensen drev det og datteren Inga overtog det. Hun var en kendt person i området. I dag kan man på Middelfart Museum spise af hendes stel herfra og kager med opskrifter herfra, siger Kulturformidler på CLAY, Henny Husum og fortsætter:

– Det er ualmindeligt smukke omgivelser og arkitektur, og det gør noget ved mennesker. Det at omgive sig af noget smukt gør noget godt for ens sind. Når jeg kommer cyklende om morgenen er det næsten umuligt at bevare sin morgensurhed når man ser det pragtfulde byggeri

– Det blev et keramikmuseum i 1994. Det blev for småt og man udvidede  det og lukkede det ned fra 2013-15, hvor man byggede om. Fordi det er et fredet hus kan man ikke klaske hvad som helst op, så udbygningen var under jorden. Der er mange af dem der boede her som tænkte, at der ikke sker noget, men det er fordi de store udstillingssale, der er kommet til, befinder sig under jorden og det er en speciel oplevelse at gå ned af de store brede trapper.

CLAY har været lukket ned og det har givet tid til at tænke nyt.

– Noget af det gode ved at have haft lukket ned er, at vi har tænkt nye tanker og set på hvordan vi når ud til folk. Vi har skabt en webshop, der handler om at præsentere alle de dejlige og dygtige danske keramikkere vi har i butikken. Man vil få en fortælling om de forskellige der har ting til salg her, siger Henny Husum og kommer ind på, hvorfor man skal besøge CLAY:

– Der er altid en grund til at komme at se på noget smuk keramik. Vi har udstillingen ler af livet, der er én samlet udstilling. Kunsteren har en ekstrem bred smag. Dvs. hvis man ikke kan finde noget man kan lide, så er man fortabt og kan ligeså godt lade vær medet lede efter keramik.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer