Camilla Svane er 29 år gammel, udlært boghandler ved Billunds Boghandel, men nu har hun taget springet og er blevet selvstændig. Med en uddannelse som markedsføringsøkonom i bagagen vil hun nu rådgive virksomheder om deres kommunikation.

I en alder af 29 år og med en mand og tre børn derhjemme har Camilla valgt at skifte et lønmodtagerjob ud med tilværelsen som selvstændig. Hun har valgt at starte sin egen virksomhed der har fået navnet “Svane Marketing”.

“Jeg er uddannet markedsføringsøkonom – og det er derfra jeg har taget springet til at starte virksomhed. Inden det har jeg arbejdet som boghandler og er uddannet boghandler. Jeg er udlært ved Billunds Boghandel, og så har jeg arbejdet ved Bog & Idé, hvor jeg også stadig har nogle timer ind i mellem”, fortæller Camilla i et interview til Fredericia AVISEN.

“Jeg har rigtig godt kunnet lide det her med at møde kunderne og hjælpe dem godt på vej, men det jeg har mangler er metoderne til at få kunderne ind i butikken. Det er lidt det der har starte det hele, at jeg gerne ville blive klogere på hvordan man gør det og hvilke metoder der findes til det. Så har jeg altid drømt om at være selvstændig, så for mig virkede det til at give mening at gå den vej”, forklarer hun.

Hvad er det i det at være selvstændig der tiltaler dig?

“Det at man selv kan distribuere sin tid. Og så at man kan hjælpe folk på sine egne præmisser. Jeg vil gerne hjælpe virksomheder og de mennesker der sidder bag virksomhederne. Dem vil jeg gerne hjælpe med at få styrket deres profil”, fortæller Camilla.

“Det var også lidt spændende. Jeg fik en kontakt gennem min praktikvirksomhed. Han ville gerne have hjælp til markedsføring, men det skulle være en freelance. Så tænke jeg, at det her måtte være tidspunktet at springe ud i det. Det tænkte jeg, at nu skulle jeg forsøge mig. Så havde jeg i hvert fald en kunde at starte med, og så må vi jo se hvad det kan bære med sig herfra”, siger Camilla Svane.

Når Camilla ser på fremtiden er det selvsagt med drømme for at hendes virksomhed skal vokse, men samtidig vil hun også gerne hjælpe unge ud på arbejdsmarkedet, for “man kan jo ikke lige komme ud med 10 års erhvervserfaring”.

“Min drøm er at det vokser. At jeg kan blive ved med at hjælpe virksomheder, men også at kunne hjælpe nogle studerende på sigt, der er i samme situation som jeg selv har været i. Der vil jeg gerne kunne tage nogen ind. Det er min oplevelse, at det kan være rigtig svært som ny på arbejdsmarkedet at komme ind når man kun har en uddannelse. Der vil jeg gerne være med til at give folk en chance, for vi kan ikke alle komme ud med ti års erfaring”, fortæller Camilla Svane.

I Camillas spæde start har hun fået sparring og hjælp ved Business Fredericia og deres erhvervskonsulent Stephen Bihl. Det er et samarbejde hun har fået meget ud af, forklarer hun.

“Jeg startede ud med at komme ned til Stephen. Det var noget af det første jeg startede med, for jeg var meget i tvivl om hvad skal skulle gøre først, sidst og hvor jeg skulle starte. Der har han været rigtig god til sparring og hjælp. Han har hjulpet mig med mulige kundesegmenter, han har hjulpet mig til at finde informationer i forbindelse med opstarten. Han har også givet mig kontakter til hvem jeg kunne tale med af folk der kunne hjælpe mig i opstarten”, siger Camilla og fortsætter:

“Der er også et stort netværk. Jeg har været med til et online netværksmøde. Det har også givet mig en potentiel kunde som jeg har talt med. Det kan virkelig meget at være en del af Business Fredericia og søge råd og vejledning der”.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer