Licitationen er slut og en æra slutter næste sommer, når vognmand Fournaises orange biler ikke længere skal hente skraldespande hos kommunens borgere.

Licitationen har været i udbud og Fournaise tabte med 300.000 kr. til det fynske selskab Marius Pedersen A/S. Poul Møller, projektchef for Affald og Genbrug i Fredericia Kommune udtaler i dag til Pressen at beslutningen udelukkende er truffet på baggrund af parameteret pris.  

Men kan det virkelig være rigtigt?

Er der ikke andre parametre, der tæller og som har en værdi?

Fournaise har gennem årene taget et stort socialt ansvar og taget ca. 30 af byens unge mennesker, der har haft brug for at blive guidet på rette vej, for ikke at ende som socialt belastede, både til glæde for dem selv og deres livskvalitet, men også for Kommunens økonomi. Derfor finder jeg det helt oplagt og naturligt at stille følgende spørgsmål:

Hvilken værdi har dette sociale ansvar og hvorfor regnes det ikke med i vurderingen af udbuddet?

Hvordan kan den socialdemokratiske formand for Teknik og Miljø udvalget, Christian Bro (S), som selv er forankret i fagforeningsverdenen, ikke have krævet at socialt ansvar var et kriterie i licitationen?

Når det nu ikke er sket, hvorfor har han så i det mindste ikke forlangt, at det sociale ansvar Fournaise hjælper Kommunen med at løse, prissættes og medtages i vurderingen af de indkomne bud?

Hvad siger fagforeningerne til den måde at vurdere tilbud på?

Det virker som om formand for Teknik og Miljø udvalget, Christian Bro (S) slet ikke har været involveret eller som om han mangler interesse for det sociale ansvar.

Har man glemt at medregne at Fournaise betaler skat i Fredericia, mens den skatteindtægt, der vedrører dette udbud, forsvinder fremover?

Hvad koster det af arbejdspladser for fredericianske ansatte og dermed skatteindtægter for Fredericia Kommune?

Hvordan ville regnestykket se ud, hvis man indregnede ovenstående? Ville Fournaise så reelt have afgivet det bedste tilbud?

Når det så er sagt, ser jeg frem til at borgerne i Fredericia Kommune får svar af formand for Teknik og Miljø udvalget, Christian Bro (S) på ovenstående spørgsmål.

Med venlig hilsen

Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem Det Konservative Folkeparti Fredericia

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Søren Søpølse
Søren Søpølse
4 måneder siden

Er der belæg for at firmaet der har vundet licitiationsproceduren ikke tager et socialt ansvar?
Eller er artiklen bygget op omkring lokalt kammeraterri?
Det skal hermed siges at jeg altid har været tilfreds med Fournaise👍🏽 Men en licitation er en licitation og det er altid et økonomisk spørgsmål, ellers ville det jo være ligegyldigt.

Hans Thomassen
Hans Thomassen
4 måneder siden

Man må undre sig.
Borgmesteren siger vi skal handle lokalt.?? god morgen.
Kaffe og affaldsstativer købes også i andre kommuner.
I Tønder kunne der godt tages hensyn til andet end penge og her var Cowi også med.
Det er igen en forkert rådgivning, og en forkert beslutning af teknik og miljøformand / udvalget.
Der koster et lokalt firma opgaven.
Sandsynligvis med lokale fyringer og nedgang i indtjening (manglende skatteindtægter for kommunen både fra firma og de ansatte)
Fournaise har vel løst opgaven perfekt, og har endda tager lærlinge og andre unge ind og derved skabt nogle arbejdspladser.
Hvad mon Marius Pedersen siger når de lokale klubber og gerne vil have dem til at sponsorer ??
Samlet set en elendig løsning for Fredericia Kommune.
Men det er jo nok vigtigt at få nogle penge ind til at betale Cirkelbroen med som pludselige kostede kr. . 800.000 på trods af man havde købt og betalt for en funktionsagtig bro.
Det blev bro bro brille med pudsede brille.