En fotoudstilling af 12 plejehjemsbeboere har gjort sit indtog på Fredericia Sundhedshus. Planen var, at den skulle have været rundt på plejehjem, men pga. den nuværende situation er det ikke muligt.

Lise, Knud Erik, Jens, Karin, Ole og Verner fra Fredericia Fotoklub fulgt seks beboere fra fire af byens plejehjem, og det er der kommet en fotoudstilling ud af. I alt fik de 1200 billeder, og af dem blev der valgt 84 billeder ud, som er blevet udstillet først på Fredericia Rådhus. Planen var, at de efterfølgende skulle ud på de forskellige plejehjem, men pga. Covid-19 situationen er det ikke muligt.

I alt udstilles der billeder af 12 personer. (Foto: AVISEN)

Udstillingen har senest været på Stævnhøj Plejecenter, og efter dialog med dem lykkedes det at få udstillingen væk fra plejecentret.

»Vi kunne ikke fortsætte på plejehjemmene, og derfor har vi aftalt med Sundhedhuset, at udstillingen kommer derned, hvor den er i fire uger. Vi håber, at en masse mennesker vil se den,« siger Lise Ramsland Sparre til AVISEN, og fortsætter:

»Vi har opgivet af få udstillingen ud på plejehjemmene igen, men vi har haft et godt samarbejde med Sundhedshuset om at komme hen til dem med udstillingen.«

Efter de fire ugers udstilling vil billederne blive delt ud blandt dem, som de seks fotografer har fulgt.

Udstillingen står i forhallen på Sundhedshuset. (Foto: AVISEN)

Spændende oplevelse

D. 24. august var der fernisering på udstillingen på Fredericia Rådhus, og op til udstillingen talte vi med Lise, Ole og Verner  om projektet.

»Vi kom til at tale om, hvordan de ældre har det, og så er vi gået sammen om, at vil udstille billeder af det. Vi indskrænkede det og valgte 12 beboere ud. Vi fik kontakt til fire af byens plejehjem, som var med på idéen,« sagde Verner.

De fire plejehjem er Ulleruphus, Madsbyhus. Stævnhøj Plejecenter og Othello. Alle stederne havde de seks fotografer oplevelsen af, at beboerne har det godt.

»Vi kom der på forskellige tidspunkter. Nogen gange havde vi en aftale, og andre gange kom vi bare uanmeldt. Det gav os billeder i forskellige situationer,« fortalte Verner.

Hvordan var oplevelsen af at være ude på plejehjemmene?

»Vi er faktisk lidt overrasket over, hvor godt de har det. Man får lidt et skræmmebillede med det man ser i tv, men de 12 vi har haft med at gøre, har ikke givet anledning til at tænke sådan. De har det godt,« sagde Ole.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer