Som tidligere omtalt på AVISEN afholdes der en udstilling på Fredericia Rådhus af seks seniorer fra Fredericia Fotoklub, der har fulgt 12 plejehjemsbeboere. Mandag blev udstillingen åbnet af Senior- og Handicapudvalgsformand, Lars Ejby Pedersen.

I seks måneder har Lise, Knud Erik, Jens, Karin, Ole og Verner fra Fredericia Fotoklub fulgt seks beboere fra fire af byens plejehjem, og det er der kommet en fotoudstilling ud af. I alt fik de 1200 billeder, og af dem blev der valgt 84 billeder ud, som bliver udstillet.

Verner Knudsen bød velkommen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

De 12 plejehjemsbeboere, der blev taget billeder af i forskellige situationer, er Karen Hvid, Ester Oksbjerg, Ingvard Iversen, Orla Wulff, Jonny Christiansen, Kaj Nielsen, Wilhelm Honoré, Gunnar Buhl, Erna Margrethe Jensen, Tove Dam Knudsen, Poul Erik Gregersen og Meta Hansen.

“Det har været lidt længe undervejs grundet corona, men nu står vi her med vores udstilling. Vores hensigt med det hele var, at vi ville beskrive livet på plejehjemmene,” sagde Verner Knudsen, der på vegne af fotograferne holdt en åbningstale.

Lars Ejby Pedersen åbnede udstillingen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Med til åbningen var også Lars Ejby Pedersen, der erklærede udstillingen for officielt åben.

“Vi skulle have været her i marts, men så lukkede det hele ned. Jeg har glædet mig utrolig meget til at komme, da jeg fik invitationen tidligt. Jeg har oparbejdet en glæde, da plejehjemmene har været i fokus. Derfor er det en befrielse at komme her og se det endelige resultat om borgere, der bor på vores plejecentre,” sagde han og sluttede:

“I var nysgerrige omkring hvad der foregår på plejehjemmene, og det er også noget jeg selv har tænkt over. Sidst jeg var på et plejehjem var i 1981, og siden har jeg fulgt med i omtalen, hvor det er det negative, der overskygger. Derfor er jeg glad for jeres oplevelse. I havde måske også en forudindtaget holdning omkring det, men I blev positivt overrasket og I er kommet frem til et imponerende resultat.”

Udstillingen på Fredericia Rådhus har åbent frem til d. 4. september i Rådhusets åbningstid. Efterfølgende skal udstillingen ud i 14 dage på hver af de fire plejehjem.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer