FotoMarathon er Danmarks største og sjoveste fotokonkurrence, fortæller Fredericia Fotoklub, der den 26. august holder en 6 og 12 fotomarathon. Alle kan deltage i fotokonkurrencen med digitalkamera eller mobiltelefon.

Grundprincippet er, at uanset hvilken konkurrence deltagerne vælger at være en del af, så får de udleveret en række emner, som de skal løse fotografisk og i rækkefølge på en sjov eller kreativ måde. Det er gratis at deltage.

Værtsklubben i Fredericia, Fredericia Fotoklub er en forening, hvor mennesker, på tværs af køn, alder og skel, mødes for at dyrke deres fælles interesse for fotografering.

“I Fredericia Fotoklub er der plads til alle med et kamera. Og vi mener det bogstaveligt, som vi også har skrevet i vores nye folder”, fortæller formand Bo Krüger og fortsætter: “Vi går ikke op i det nyeste og ofte også dyreste udstyr. Vi har plads til folk, der kommer lige fra fotobutikken og hele vejen til den professionelle fotograf, der gerne lærer sine færdigheder fra sig.”

“Mangfoldigheden i både klubben og i det kreative fotografi spænder vidt”, fortsætter Bo Krüger. Arrangementerne i klubben bærer præg af dette. Medlemmerne byder ind med forslag til emner og vi kommer vidt omkring. I år har vi i gennemsnit tre arrangementer i måneden med alt lige fra photowalk, portrætfotografering, billedkritikaften, madfotografering, produktfoto og længere ture ud i naturen, som turen for nylig til Mandø. Vi er således ret synlige i bybilledet, hvilket er vigtigt for en klub som vores,” mener Bo Krüger.

Fredericia Fotoklub har pt. 67 medlemmer, men der er plads til mange flere, fortæller klubben, der holder til i Vendersgade 75, 2. sal.