Seks medlemmer fra Fredericia Fotoklub har gennem det sidste halve år fulgt 12 beboere på fire forskellige plejehjem i Fredericia Kommune. De har taget billeder af dem i forskellige situationer, og det kommer der nu en udstilling ud af.

Lise, Knud Erik, Jens, Karin, Ole og Verner er medlemmer i Fredericia Fotoklub, der har omkring 90 medlemmer i alt og er en af landets største. De mødes hver anden uge til en klubaften, men udover det så har har de seks fotoentusiaster lavet et projekt sammen, hvor de i seks måneder har fulgt plejehjemsbeboere.

Vi mødtes med Lise, Ole og Verner på første sal i Det Bruunske Pakhus, hvor Fredericia Fotoklub holder til.

“Vi kom til at tale om, hvordan de ældre har det, og så er vi gået sammen om, at vil udstille billeder af det. Vi indskrænkede det og valgte 12 beboere ud. Vi fik kontakt til fire af byens plejehjem, som var med på idéen,” siger Verner.

De fire plejehjem er Ulleruphus, Madsbyhus. Stævnhøj Plejecenter og Othello. Alle stederne havde de seks fotografer oplevelsen af, at beboerne har det godt.

“Vi kom der på forskellige tidspunkter. Nogen gange havde vi en aftale, og andre gange kom vi bare uanmeldt. Det gav os billeder i forskellige situationer,” siger Verner.

D. 24. august afholder de seks udstillere fernisering på Fredericia Rådhus. Det sker fra klokken 14:00 – 15:30, men for at kom så vidt, så har de fået økonomisk hjælp. Grundet COVID-19 er det kun inviterede, der er kan se udstillingen.

“Vi søgte VELUXfonden, og uden dem kunne det ikke lade sig gøre. Vi skulle have tilskud til vores aluminiumrammer,” siger Lise.

Hvordan var oplevelsen af at være ude på plejehjemmene?

“Vi er faktisk lidt overrasket over, hvor godt de har det. Man får lidt et skræmmebillede med det man ser i tv, men de 12 vi har haft med at gøre, har ikke givet anledning til at tænke sådan. De har det godt,” siger Ole.

Eksempelvis skulle en af fotograferne tage et billede af beboeren Poul Erik. Han skulle have mad, og havde derfor et plastikforklæde på for ikke at spilde ned af sig selv. En fra køkkenpersonalet så, at der skulle til at tages et billede og skyndte sig at tage forklædet af Poul Erik.

“Det var for, at vi ikke kom til at udstille ham på negativ vis. Det var en omsorgsfuld tanke,” siger Lise.

I alt er der taget 84 billeder af de 12 beboere på plejehjemmene. Billederne fremvises for inviterede til ferniseringen d. 24. august kl. 14:00 – 15:30, og man kan se udstillingen i Fredericia Rådhus’ åbningstid frem til d. 4. september. Derefter skal udstillingen ud 14 dage på hvert plejehjem.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer