Som altid er det hyggeligt at komme i Det Bruunske Pakhus, men nu bliver der mere at se på, når man besøger et af byen mest ikoniske steder. Onsdag kl. 16.00 var der fernisering på, “En by i forandring” – fotoudstilling af Jonas Krøyer, Fredericia Avisen var selvfølgelig med.

Blæsten stormer løs i de snorlige gader i Fredericia, men kort tid efter står jeg i Det Bruunske Pakhus, og bliver pænt budt velkommen med et glas bobler. Her er en dejlig rolig atmosfære og på væggene i caféen, samt salene hænger flotte fotos fra det Fredericia, vi kender så godt.

Men man vil hurtigt opdage en dybde og teknik, der sætter masser af tanker i gang. Hvis Jonas Krøyer ikke havde fortalt mig, at han ikke brugte Photoshop til at opnå hans effekter, ville jeg tro, at computerteknik havde hjulpet på resultatet. Jeg er noget imponeret over fotografens måde at fange sine motiver, og hans kærlighed til det lidt skæve, også selvfølgelig han fremragende teknik. Der er billeder i sort og hvid, dem er der flest af, specielt et af dem fanger mit øje, og sætter min egen fantasi i gang.

Flydebroen over Nørrevold
Foto: Jonas Krøyer
www.jonaskroyer.dk

Dette billede af flydebroen over Nørrevold, det gav mig som beskuer mange tanker, virkelig flot fanget, jeg fik associationer til fremtiden, hvor en metal genstand er ved at snige sig op over volden.

Der er mange små perler på udstillingen, det ville være en skam at dele dem alle her. Jeg synes, det kræver, at man går en tur forbi Det Bruunske Pakhus og oplever den permanente foto udstiilling af Jonas Krøyer. Jonas selv havde det fint med at billederne nu gav liv til den gamle kultur perle, som huser mange nye tiltag som Teater Malstrøm. Fotografen der ser livet gennem linsen ønsker desværre ikke selv at medvirke på foto, så derfor griber jeg kameraet og tager et billede af Kulturkonsulent Kristian Lykkebo.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia avisen

Kristian er ansat ved Fredericia Kommune og han har været på opgaven at skabe mere liv i pakhuset, efter meget af den gamle dna gik i arv til Tøjhuset. Det har resulteret i denne permanente udstilling som nu pryder væggene i Det Bruunske Pakhus. I samarbejde med fotografen har de udvalgt billederne, “det var ikke svært af vælge, det er næsten de billeder Jonas foreslog som hænger her”, “Jeg er meget tilfreds med udstillingen” siger Kristian.

Der var en god flok, da jeg kom, og nye kom til da jeg gik, jeg er sikker på at mange gæster fremover vil nyde godt af denne udstilling. Udstillingen får min varmeste anbefaling og kan sikkert vise dig noget af Fredericia på en anden måde.