På Spil Dansk Dagen den sidste torsdag i oktober er der tradition for at synge sammen, men i år har Covid-19-restriktioner stukket en kæp i fællessangs-hjulet. Vi skal dog stadig hylde og nyde den danske musik, og det gør vi i selskab med duoen Vuust & Esbjerg, der vil underholde med deres fortolkninger af en række danske fædrelandssange. Vel mødt til en aften i den dejlige danske musiks tegn.

Lige siden 2001 har torsdagen i uge 44 været Spil Dansk Dag, hvilket betyder, at der landet over sættes fuldt spot på dansk musik. I år markerer vi på KulturØen samtidig, at det er 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, og i den forbindelse har duoen Vuust & Esbjerg indspillet nogle instrumentale jazzfortolkninger af kendte fædrelandssange. Dem skal vi lytte til i fællesskab i Middelfartsalen torsdag den 29. oktober kl. 19.30.

Fra fælles-sang til fælles-lytning
Normalt inviterer Middelfart Kultur & Bibliotek i samarbejde med DOF Middelfart MusikAftenskole til fællessang på Spil Dansk Dagen, men i år går det af hensyn til Covid-19-situationen ikke an at synge sammen. Heldigvis kan vi stadig i fællesskab hylde den danske sangskat – blot ved at lytte.

Christian Vuust og Hans Esbjerg har under navnet Den Danske Salmeduo udgivet albummet ‘Du Skønne Land’, der sætter fokus på sange fra og om Sønderjylland i anledning af 100-årsjubilæet for genforeningen af Sønderjylland med Danmark. På albummet findes både velkendte fædrelandssange som ‘I Danmark er jeg født’, ‘Vort modersmål er dejligt’ og ‘Dengang jeg drog afsted’, men også mindre kendte numre har fundet vej hertil.

På Spil Dansk Dagen skal vi lytte til en række af numrene fra Vuust & Esbjergs repertoire samt høre om historierne bag. I den anledning får duoen selskab af Karen Hanne Munk, der vil præsentere de udvalgte sange.
Det er torsdag den 29. oktober kl. 19.30-21.00, vi fejrer Spil Dansk Dagen i Middelfartsalen på KulturØen, hvor alle er velkomne. Det er gratis at deltage, men nødvendigt at have billet, som kan hentes på www.middelfartbibliotek.dk

Arrangeret i samarbejde med DOF Middelfart MusikAftenskole.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Peter Hansen
Peter Hansen
19 dage siden

Hej, jeg elsker bare Spil Dansk Dag, jeg håber at det bliver mere normalt i 2021.<a href=”https://www.helstegtpattegrissoenderjylland.dk”></a>