Jeg har en søn, han er en meget aktiv gamer, specielt på Playstation 4. Hvis man har en onlinekonto, også kaldet Playstation Plus, så er der et gratis spil, der kan downloades. Det er kraftigt vanedannende, og har store muligheder for indlæring.

Spillet hedder Fortnite Battle Royal , og det er et såkaldt PVP-spil, nærmere betegnet spiller mod spiller. 100 mænd/kvinder dumper ned i faldskærm kun med en hakke. Så skal man finde våben og forskellige hjælpemidler, og med hakken kan man samle resourcer til at bygge med.

Man er ikke 100 personer ret længe, da der opstår kampe, og det mest geniale ved spillet er at der opstår storme, så den verden man er i hele tiden skrumper. Kortet man bevæger sig i bliver mindre og mindre, så man kan ikke gemme sig. Selvom det handler om at skyde hinanden er spillet ikke voldligt, de har heldigvis undladt blod så de skarpe krav om aldersanvisning er sat til 12 år.

Man kan også spille spillet i team med 2 eller 4, og her har jeg allerede set meget læring, specielt hvis man har et headset, så man kan kommunkere med sit hold. Jeg prøvede selv spillet i en udgave med et team på 4. Jeg spillede sammen med en tysk dreng på 11 år, han snakkede flydende engelsk uden tysk accent. Han havde lært at snakke engelsk på Youtube og ved at spille onlinespil. Ligeledes lærer man at arbejde sammen og være tålmodig, og arbejde under pres.

Så hvis du ikke vil se mere til dine børn i vinterferien så download Fortnite Battle Royal i Playstation Store.

Spil Fortnite Battle Royal til Pc her

Ps: Et billigt headset til Playstation kan fåes for et par hundrede kroner.