TREFOR udsendte tidligt lørdag morgen en anbefaling om, at 10.000 husstande i Fredericia skal koge deres vand som følge af for mange coli-bakterier i vandet. Vandforsyningschef, Lars Skjerning, fortæller til Fredericia AVISEN, at det vil tage mindst et døgn før man kan ophæve kogeanbefalingen.

Sådan lød meldingen tidligt lørdag morgen fra TREFOR. Fredericia AVISEN har talt med Vandforsnyningschef i TREFOR Vand, Lars Skjerning, der fortæller om hele den proces der nu er sat i gang.

“Processen er, at vi rutinemæssigt kontrollerer vores vand på vandværkerne. Et analyseselskab udtager prøverne og analyserer. Der kom en varsling om, at der var en overskridelse i en af prøverne på Kongsted Vandværk. Det gør at vi tager fat i myndighederne, og Fredericia Kommune har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed – og de har besluttet af vi skal udstede en kogeanbefaling”, forklarer Skjerning.

“Vi er ude og tage nye prøver i dag og i aften igen. Og dem afventer vi så resultatet af. Det tager 24 timer før vi har resultatet fra prøven er indleveret. Det er i hvert fald til i morgen”, slår Vandforsyningschefen fast.

Skjerning har også et vigtigt budskab til de kunder der er i tvivl – og de kunder der endnu ikke har fået oprettet sig med telefonnummer.

“Et af de vigtige budskaber er, at de kunder der har oprettet sig i vores selvbetjeningssystem, de får en sms med de varsler. Det er desværre ikke alle kunder der har gjort det. Jeg kan kun opfordre til at de får oprettet sig med deres mobilnummer. Er man i tvivl, så kan man slå sin adresse op på vores hjemmeside. Og i udgangspunktet er det sådan, at bor man i Fredericia og er kunde ved os, så skal man koge vandet”, fortæller han.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer