En af de værste ting en hundeejer kan komme ud for er at menneskets bedste ven er løbet bort, det skete for en hundeejer på Fyn. I en populær gruppe på Facebook, som er for hundeejere af springerracen, efterlyste Annette Kjærsgaard sin springerhvalp ved navn Mille.

Fredericianeren Dorthe Runge Madsen ser på gruppen springer ejere i dk, at en springerhvalp er løbet bort, og ejeren er helt ude af den. Annette Kjærsgaard meldte den bortløbet i gruppen, den havde været væk siden kl 16-17 dagen før, og hendes mand Barney var i Sverige for at arbejde.

Hvalpen var ude at lege med sin bror, der er en springer på 2,5 år, de leger altid tæt på gården, og plejer at komme hjem igen. Men den ældre springer var kommet drivvåd alene tilbage, og Annette havde selv ledt indtil sent på aftenen.

Ægteparret Dorthe og Asger Runge Madsen beslutter efter de læser opslaget at tilbyde deres assistance med at finde hunden, da de ser, at det er mellem Middelfart og Nr Aaby. Annette tager selvfølgelig imod tilbuddet, og Dorthe og Asger har allieret sig med deres egen springer, “Frida”.

De påbegynder eftersøgningen og efter to timers søgen, og 5 km. gennem mark og mudder var parret og Frida ved at give op, og returnere mod gården. Men under et væltet træ, ned mod en skråning, ned mod en å, finder de springerhvalpen Mille, de var bange for for den var druknet i et åløb. Heldigvis var Mille i live, og den virkede glad for, at der endelig var nogle mennesker, der kaldte på den. Dorthe ringer til Annette som straks kommer ud til åen, imens beroliger de Mille, så de ikke skræmmer den væk og den løber op på den nærliggende motorvej. Asger må gå hele vejen uden om åen, og hundens ejer Annette må ud i åen for at hjælpe Springerhvalpen Mille fri. Det er noget af en redningsaktion, der udspiller sig på marken på Fyn, Dorthe må efterfølgende hjælpe ejeren og sin bortløbne springerhvalp op af åen med hjælp af en hundesnor.

Det ender lykkeligt, Annette fik Mille tilbage, familiens datter kunne igen få sin nattesøvn, og parret fra Fredericia havde mudder til knæene, men kunne køre hjem med god samvittighed.

Så på en af årets første dage, kan vi konstatere at sociale netværk virker.