Det nystiftede Stenderup Halvø Råd er klar til at ansætte en landsbykoordinator, som bliver den første af sin slags i Kolding Kommune.

Landsbykoordinatoren bliver i første omgang ansat i halvandet år frem til slutningen af 2017 i en forsøgsordning, der skal vise, om der er grundlag for at udbrede initiativet til hele kommunen. Forventningerne til forsøget er på forhånd store hos formanden for Stenderup Halvø Råd, som havde stiftende generalforsamling den 28. maj.

’Med en landsbykoordinator får vi mulighed for at samle kræfterne og markedsføre hele området med en samlet indsats. Vi er glade for, at Kommunen bakker om med penge til en landsbykoordinator, ikke mindst fordi det giver os mulighed for at aflaste og støtte op om de frivillige kræfter, der arbejder hårdt for at udvikle vores lokalområde’, siger formand for Stenderup Halvø Råd, Cees Kuypers.

Nogle af de opgaver som den kommende landsbykoordinator skal kaste sig over, bliver at lave en udviklingsplan for Stenderup-halvøen, at binde halvøens foreninger, skoler og institutioner sammen og skabe synergi, organisere og koordinere arrangementer, fundraise og synliggøre halvøen med en hjemmeside.

Glæder sig til samarbejdet
Landsbykoordinatoren bliver også bindeleddet til Kolding Kommune og her glæder de sig til samarbejdet.

’Vi har fokus på at udvikle hele kommunen og har blandt andet skabt markante resultater med vores landsbysamarbejde gennem Kontaktforum. Det bliver spændende at følge forsøget på Stenderup-halvøen og den fortsatte udvikling af lokalområdet’, siger miljøchef Jakob Sønderskov Weber.

Miljøudvalget godkendte mandag Stenderup Halvø Råds budget, som også omfatter tilskud til en ny musikfestival, Blue Bridge Musikfestival. Den finder sted første gang den 13. august 2016.