FC Fredericia spillede langt hen ad vejen en disciplineret kamp mod Viborg. Jovist pressede Viborg på, men det meste af tiden var de ikke farlige. Alligevel endte viborgenserne med at sejre 2-1, efter to scoringer sent i opgøret.

Uden styrmand Christian Ege Nielsen, der havde karantæne og offensivkortet Anders Holvad, som var småskadet og derfor ikke disponibel fra start, havde Jonas Dal blandet kortene anderledes end normalt.

Ind i startopstillingen kom Michael Baidoo og Agon Mucolli, og det gav andre muligheder for FC Fredericia end normalt, da de er mere tekniskfunderede fodboldspillere end Ege og Holvad. Til gengæld har de også mindre fysik, og det endte med at give andre udfordringer.

Foto: Patrick Møller

Det tekniskfunderede kom FC Fredericia til gavn allerede i starten af kampen. Mucolli drog fordel af en kæmpe svipser i Viborgs defensiv, og på et elegant og veludført lob scorede bysbarnet. Se det flotte mål her på TV3 Sports hjemmeside.

Viborg er ikke et mandskab, der spiller vildt poleret, som FC Fredericia gerne vil. Til gengæld har de en fysik, der vil noget og som kan matche flere Superliga-hold og det vil man også komme til at se, hvis det ikke bliver Viborg, der får førstepladsen i NordicBet Ligaen, og derfor skal ud i playoff-kampe om oprykning.

Foto: Patrick Møller

Alexander Nybo pillede i første halvleg pynten af et af Viborgs stærkeste våben, hjørnespark. Som kampen skred frem blev FC Fredericia presset mere og mere i bund, men stadig uden Viborg blev farlige. Samtidig lurede FC Fredericia på at slå til på kontra, og de kunne have lukket kampen flere gange, men i stedet ramte kyniske Viborg FC Fredericia to gange og i slutningen af kampen og endte med at vinde.

Der har vi en af de helt store forskelle på FC Fredericia og Superligaen. Man kan spille en nok så flot og disciplineret kamp i de første 83 minutter, men man skal huske at spille kampen til ende – det gjorde FC Fredericia ikke.

Foto: Patrick Møller

Det er fodbold, når det er bedst eller værst, alt efter hvilket tilhørsforhold man har. Forleden dag i Champions League skete det samme, ellers sympatiske Ajax Amsterdam havde spillet Tottenham ud af banen i tre ud af fire halvlege set over de to semifinaleopgør i Champions League. Et par enkelte svipsere gjorde, at Tottenham alligevel endte med at gå videre.

Med nederlaget til Viborg er FC Fredericia nu i dén grad afhængige af, at resultaterne flasker sig deres vej, hvis den skal hedde top-3, når NordicBet Ligaen er færdigspillet om tre spillerunde.

Foto: Patrick Møller

Næstved på tredjepladsen har FC Helsingør på udebane, Lyngby på udebane og slutter af hjemme mod Thisted. Fremad Amager på fjerdepladsen møder Hvidovre ude, Silkeborg hjemme og Viborg ude, mens FC Fredericias program hedder Thisted hjemme, FC Roskilde ude og Hvidovre hjemme. Der er muligheder for, at Næstved og Amager snubler, me der er også mulighed for, at FC Fredericia snubler.

Hvis FC Fredericia formår at gøre rent bord i deres kamp er der et håb, men man skal huske på, at det kræver både Næstved og Amager blot må vinde et af de tre opgør.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia