COVID19-pandemien har tæret hårdt på forsamlingshusenes økonomi og Lokaldemokratiudvalget i Kolding har derfor ekstraordinært oprettet en hjælpepulje på 100.000 kr., som de nødlidte forsamlingshuse kan søge støtte fra.

Kommunens Lokaldemokratiudvalg ønsker at komme de trængte huse til undsætning og har derfor øremærket midler til en nyoprettet hjælpepulje. Formand for Lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted er glad for, at udvalget nu kan række en hjælpende hånd ud til de 13 forsamlingshuse i kommunens landsbyer.

– Forsamlingshusenes betydning for vores landsbyer og lokalsamfund er kolossal, og det ville være umådelig trist, hvis coronakrisen skulle ende med at tage livet af nogle af dem. Derfor er jeg glad for, at vi i udvalget har besluttet at smide en livline ud til dem i form af en pulje, som de hårdt ramte forsamlingshuse kan søge støtte fra, siger Ole Alsted.

Alle forsamlingshuse i kommunen er økonomisk påvirkede af nedlukningsperioden, men det er meget forskelligt, hvor godt polstret det enkelte forsamlingshus har været til krisen og meget forskelligt, hvilke muligheder de har haft for alternativ indtjening og lokal støtte. Det viser en undersøgelse, som By- og Udviklingsforvaltningen har lavet siden Lokaldemokratiudvalget den 7. april drøftede den aktuelle situation for forsamlingshusene.

– Undersøgelsen tydeliggør, at forsamlingshusenes økonomi er vidt forskellig. Et enkelt forsamlingshus, Hejlsminde, har kunnet søge støtte fra regeringens hjælpepakke og nogle få har fået indtægter ved at fungere som coronatest-sted. I andre huse er kassen tom og nogle har været nødt til at låne penge og det er selvfølgelig uholdbart, pointerer Ole Alsted.

Før By- og Udviklingsforvaltningen kan åbne for ansøgninger til den nye pulje, skal retningslinjer for puljen fastlægges. I et vist omfang har en kommune mulighed for at støtte et privat forsamlingshus, hvis huset f.eks. har åbne, offentlige arrangementer i kalenderen. Når retningslinjerne er på plads vil Kommunen kontakte bestyrerne i forsamlingshusene direkte.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer