Myndighederne afholder pt. pressemøde om Coronasituationen.

Forsamlingsforbud på 50 til fester er en realitet

»Fra i morgen klokken 12 vil forsamlingsforbuddet på 50 personer også gælde for private arrangementer, som for eksempel afholdes på restauranter , selvom der er tale om et arrangement, hvor deltagerne primært sidder ned,« fortæller Sundhedsminister Magnus Heunicke og fortsætter:

»Vi skruer ned for festen for at holde resten af samfundet mest muligt åbent. Jeg ved, at det er utrolig beklageligt for dem, der har planlagt fester i morgen. De skal i gang med at skære ned på gæstelisten.«

Det betyder altså, at private sammenkomster i steder som forsamlingshuse, restaurationer og lignede fra i morgen højst må være på 50 gæster.

På pressemøde fortalte ministeren også, at årsagen til de nye stramninger er udviklingen i smittespredningen. Der er i dag er registreret yderligere 678 coronatilfælde i Danmark, hvilket er det højeste daglige antal, der er målt, siden epidemien kom til landet i marts.

Forbud gælder ikke i private hjem… men

Forbuddet mod at være mere end 50 personer til festen, bryllupet, fødselsdagen eller begravelsen gælder ikke i private hjem, hvilket skyldes, at politiet principielt holder sig fra at indskrænke borgernes frihed i deres eget hjem, sagde rigspolitichef Thorkild Fogde på pressemødet, men han opfordrede samtidig til, at man ikke var flere end 50 gæster i eget hjem.

Dyrt for virksomhederne

Erhvervsminister Simon Kollerup lover kompensation:

»Vi forstår godt, at I er ramt, og at det er svært lige nu. Og derfor vil jeg også allerede sige i dag, at vi lægger op til, at kompensationsordningerne udvides, « sagde han.

De nye restriktioner træder i kraft i morgen lørdag kl.12.00

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer