FHK spillede fremragende, og anført af en ellevild Emil Tellerup i målet endte FHK med at vinde 33-30 efter i deres comeback i Ligaen efter en dramatisk afslutning på kampen med en challenge i begge ender.

Endelig gik det løs. FHK spillede deres første ligakamp i otte år, og det har sat et tydeligt præg på de fredericianske håndboldelskere, at man nu er tilbage i det fine selskab.

Fredericia har summet af håndbold i gader og stræder i ugerne op til dagens kamp, og med allerede udsolgt af siddepladser i sidste uge var der lagt i kakkelovnen til et brag af en kulisse.

Allerede halvanden time før kampstart var der en forventningsglæde i thansen Arena, hvor tilskuerne begyndte at indfinde sig og kulissen blev sat af HK Ultras og Vejle Idrætsefterskole, som var blevet inviteret til kampen, som ikke var mod hvilken som helst modstander.

GOG vandt DM-sølv i sidste sæson, og historisk set, er GOG det hold, som FHK har haft det sværest med i Ligaen. Fredericianske håndboldelskere kan måske huske, at FHK tilbage i 2003 indledte sæsonen mod netop GOG, og der blev det til et nederlag på 12-34. I 2004 tog FHK revanche i Gudme, hvor det blev 31-31, og lige siden er det aldrig lykkedes FHK at få point mod den sydfynske håndboldmastodont.

Kampen startede som lyn og torden. Begge hold ville spille i et højt tempo, og det betød meget forceret spil i begge ender, hvilket GOG i første omgang slap bedst af sted med.

Jimmi Andersen fik ikke fat i det store i målet, og det kombineret med et par boldtab gjorde, at GOG efter ti minutter var i front med 4-6, men to boldtab i træk fik stemningen i vejret. Først bombede Rune Schrøder bolden i mål til 5-6, og efterfølgende scorede en storspillede Rasmus Meyer til 6-6, og så var der ellers dømt gang i den på lægterne.

FHK lugtede blod, og efter et målmandsskifte som gav effekt med store redninger af Emil Tellerup kom FHK foran 12-11 på mål af Jakob Mikkelsen, og efter 22 minutter lød føringen på 14-12.

Et jubelbrøl af anden verden blev sendt af sted fra FHK-truppen ud mod thansen Arena, da GOG-træner Nicoles Krickau trykkede på den nyindførte timeoutknap, som også medførte jubel på de fredericianske lægter.

GOG fik hurtigt udlignet til 14-14, men FHK holdt hovedet koldt, og GOG blev også tvunget til at skifte den ellers talentfulde Victor Gisli Hallgrimsson ud med den endnu mere uprøvede Svend Rughave.

Victor Skillhammar kom på banen efter et kvarters tid, og han satte fart over feltet, og var en stor faktor for, at FHK endte med at gå til pause foran 17-16, efter en scoring i sidste sekund af Jakob Frederiksen.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Fra anden halvlegs start var FHK gået tilbage til at spille med Kristian Stoklund, og havde taget den eller storspillende Skilhammar ud. Det satte lidt sit præg på angrebsspillet, der i indledningen ikke sad i skabet. Efter ikke at have scoret i fire minutter fik Stoklund dog brudt måltørken og scorede til 18-18, og da Tellerup efterfølgende reddede kunne Jakob Frederiksen modtage folkets hyldest, da han på elegant vis scorede til 19-18.

Angrebsmæssigt kom Skillhammar ind igen, og det gav fart over feltet, hvor FHK igen scorede efter behag og med 17 minutter tilbage af opgøret var FHK i front med 24-23 efter to mål i træk af Mathias Hedegaard.

Overraskelsen levede i bedste velgående i thansen Arena, hvor stillingen var 26-23 med et kvarter igen, og det fik GOG til at forlange timeout, og endnu et jubelbrøl lød i thansen Arena.

GOG lod sig dog ikke kyse, og viste hvorfor, at de er at regne som et top-4 hold. Med ti minutter igen havde de gule gæster fået bragt sig i front med 27-28, efter et par tekniske fejl af FHK.

FHK lagde sig ikke ned. Med fem minutter igen havde FHK igen fået teten, og var kommet i front med 30-29 mod storfavoritterne, som på dagen var til at tale med.

Stemningen var elektrisk med tre minutter igen. FHK forlangte challenge i forbindelse med et GOG-straffekast, og de fik ret. Efterfølgende fik GOG kæmpet sig et nyt straffekast, som Emil Tellerup pillede, men returen havnede hos GOG. Emil Jakobsen blev spillet fri, men igen var Tellerup på plads i målet og modtog folkets hyldest.

Med halvandet minut igen var det GOG’s tur til at forlange challenge ved stillingen 31-30. GOG appellerede for et straffekast til Oscar Bergendahl, men den blev ikke anderkendt.

Som følge af den tabte challenge var der straffekast til FHK, og det scorede Kristian Stoklund på. Tellerup reddede Josef Pujol, og da Rune Schrøder med sin sjette scoring scorede til 33-30 var sensationen fuldendt.

FHK endte at køre sejren hjem på 33-30, og FHK er i dén grad tilbage på den helt store scene med et brag uden lige.

Næste gang FHK skal i aktion er på fredag, hvor modstanderen er Mors-Thy Håndbold på udebane.

https://www.place2live.dk/fredericia/