Luise Lee Falslund, der bor i Dalby i Kolding med kæreste og tre mindre børn, kan opleves som danser og skuespiller i Teater Malstrøms Burlesque-forestilling, der spiller fra 28. februar til 13. april i Fredericia.

Til daglig er 42-årige Luise Lee Falslund ansat som forretningsudvikler for Aarstiderne, der er kendt for deres måltidskasser. Men i sin fritid elsker Luise at danse og spille teater, selvfølgelig i det omfang, der er opbakning fra kæresten Kristian og deres tre børn mellem fire og ni år.

Det startede med Lambada i Langeskov

Oprindeligt er Luise fra Fyn, hvor hun voksede op i Langeskov. Det var også her, Luise startede med at gå til dans som præ-teenager og dengang hittede stilarterne ”Lambada og Dirty Dancing”, som hun siger. Dansen måtte i en periode vige for studierne i Odense, hvor hun læste til produktionsingeniør og mødte sin livsledsager Kristian. De slog sig ned i Kolding, hvor Luise fik job.

En kollega på arbejde fik åbnet Luises øjne for nye dansemuligheder, da hun gav hende to billetter til festspillet på Amfiscenen i Kolding i 2003 ”Jesus Christ Superstar”. Luise forklarer:

”Da jeg så forestillingen, fik det mig til at overveje, at det kunne være sjovt at være med til at danse i noget, der var en del af en helstøbt forestilling. Det var ikke bare dans – der var lagt flere lag på med dramatik og skuespil”.

15 års erfaring på de skrå brædder

Luises entré i teaterverdenen skete året efter, da en anden kollega, Birgitte Rosengren, fortalte, at der var audition til musicalen ”Fame” på Amfiscenen. Til audition skulle Luise ikke bare danse. Instruktør Carsten Friis bad hende også om at synge, hvilket hun var uforberedt på, da hun stillede op som danser. Forklaringen var, at han ville se, om hun turde stå frem på scenen og agere.

Luise klarede audition og kom med i forestillingen, og dommen fra instruktøren lød på, at ”sanger bliver du nok aldrig, men du kan godt nok levere den alligevel!”

Lige siden har Luise i større eller mindre grad været aktiv i teaterverdenen, enten som danser eller senere også som professionel koreograf, og det er sammenlagt blevet til rigtig mange forestillinger gennem årene, herunder mange shows på Dronning Dorothea Teatret. Det blev også til en rolle som kasserer i bestyrelsen på Dronning Dorothea Teatret under Ivan Johansen, da han var formand.

Teater udvisker alle skel

For Luise er teaterverdenen et fantastisk univers at være i. Hun beskriver, at hun selv kommer fra en pæn og poleret baggrund, og teater giver hende adgang til en hel anden side:

”Det er befriende og et krydderi i livet at møde alle typer mennesker. Der er alle mulige skøre, sjove og sære typer, som rummer noget helt unik og som kan tilføre én noget, som jeg ellers aldrig var kommet i kontakt med. Nogle af mine bedste venskaber er kommet fra teaterverdenen, og det er det eneste sted, jeg kender til, hvor alle skel udviskes helt naturligt mellem folk – både alder, uddannelse og baggrund”.

En af de oplevelser, der står klarest for Luise, fordi det skilte sig helt ud, har været at medvirke i forestillingen Shine på Xeneriet i Vejle, som var en fortolkning af FNs handicap-konvention. Halvdelen af de medvirkende var mentalt eller fysik handicappet. For Luise, der ikke havde nogen erfaring med handicappede, var det en positiv og lærerig proces. Ikke mindst at møde ”nogle varme, sjove mennesker med personlighed og stærke værdier i livet, helt uden materialisme”.

Medvirken i Burlesque – inspired by Alice in Wonderland

I 2017 og 2018 har Luise var været koreograf på to af Teater Malstrøms forestillinger på Det Bruunske Pakhus i Fredericia, så i planlægningen af teatrets aktuelle Burlesque forestilling var Luise hjemme og drikke kaffe hos teatrets kunstneriske leder Michael Hansen, som hun er venner med privat.

Michael ville gerne præsentere Luise for nogle af hans tanker om forestillingen, og hun kunne fornemme Michaels bagtanke var at spørge, om hun ville være koreograf. Luise uddyber:

”Mens Michael fortalte om den kommende forestilling, kunne jeg mærke, at jeg blev virkelig begejstret for det, han ville skabe, og tankerne kørte bare for fuld skrue, mens jeg lyttede til ham”.

 Til Michaels overraskelse sagde Luise nej til at være koreograf, men hun tilføjede hurtigt, at det var fordi, hun gerne ville stille op som medvirkende. Igen fremhæver Luise betydningen af opbakningen hjemmefra og tilføjer:

”Jeg var i tvivl, om det kunne hænge sammen med familielivet, men Kristian sagde, at jeg skulle gribe muligheden. Han bakker op med børnepasning, og smiler, når jeg kommer hjem fra prøver sent om aftenen. Det betyder utrolig meget. Ellers havde jeg ikke kunne nyde forløbet”.

Skøre og lækre karakterer i Burlesque

I forestillingen vil publikum kunne opleve Luise i rigtig meget dans på scenen. Derudover har hun flere af det, hun kalder skøre og lækre karakterer:

”Jeg spiller blandt andet en arrogant og fræk pige, og så er der en scene, hvor jeg spiller sindssyg. I et andet nummer giver jeg den som overenergisk polsk husmor, som elsker at stå på scenen og som næsten ikke kan være i sig selv”.

Luise opsummerer sin nuværende balancegang mellem job, familielivet og burlesque som en række parallelle universer:

”I spilleperioden på et show som Burlesque er det som at komme ind i et parallelt univers, fordi det i en periode fylder så meget af ens tid. Man har alligevel sin dagligdag, men så træder man over i en anden verden med glimmer og vilde kostumer, og man er sig selv begge steder. Det er meget specielt”.

Fakta om ’Burlesque – inspired by Alice in Wonderland’

  • Nyskrevet Burlesque show med 43 numre
  • Spilleperiode: 28. februar – 13. april 2019
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
  • Billetter kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)
www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.