Tøm skabene for tøj, du alligevel aldrig bruger, og tag det med til tøjbyttemarked i Det Bruunske Pakhus

Langt det meste af det tøj, vi smider ud, har 75 procent af sin levetid tilbage. Derfor er der mange gode grunde til at tænke i genbrug. På tøjbyttemarkedet i Det Bruunske Pakhus den 1. og 2. september kan du bytte dit eget og ungernes tøj til ”nyt brugt” tøj.

Du kan aflevere dit brugte tøj i Det Grønne Rum i Danmarksgade fra den 22. – 25. august, og i Det Bruunske Pakhus fra den 28. august. Når du afleverer dit tøj, får du udleveret tøjbilletter, der giver dig adgang til at vælge den samme mængde tøj på byttemarkedet, som du har afleveret. Du kan selvfølgelig også bare tage det med på selve dagen til byttemarkedet, men du sparer tid, hvis det er afleveret i forvejen.

Husk, at det tøj og de sko du afleverer, skal være rent og i en stand, hvor det stadig kan bruges.

Tøjbyttemarkedet foregår i år både indendørs og udendørs i den hyggelige gård ved pakhuset. Her vil du også kunne møde vores grønne telt, hvor du bl.a. kan deltage i en konkurrence om bæredygtig livsstil og få mere at vide om Det Grønne Fredericia.

Med tøjbyttemarkedet bliver der sat fokus på den miljøbelastning, der er forbundet med produktionen af tøj og på danskernes overforbrug af nyt tøj. Modebranchen er en af de mest forurenende industrier i verden. Hver dansker bruger årligt 16 kilo tøj, hvilket svarer til 16 jeans eller 64 T-shirts. Til produktionen af 16 par jeans bliver der brugt 58.000 liter vand. Det svarer til 1200 brusebade – altså tæt på tre brusebade pr. dag pr. dansker. Herudover bliver der også brugt 48 kilo kemikalier, en masse energi, og store arealer af landbrugsjord.