På mandag går det løs for FHK i Ligaen, hvor GOG er gæsterne i sæsonpremieren i thansen Arena og det er noget, som FHK-formand Bent Jensen ser frem til.

Sidst FHK var i Ligaen var i 2010/11-sæsonen, og nu er fredericianerne tilbage i det fine selskab. Det har været en lang sej kamp siden klubben blev tvangsnedrykket til Jyllandsserien, hvor de gamle dyder blev fundet frem, og nu er FHK klar til ligapremieren på mandag.

“Det bliver fantastisk, og vi glæder os helt vildt. Det er som første skoledag for mig, og det er virkelig noget, som vi har arbejdet hårdt for at nå. Det er lykkedes os et år før tid i forhold til 2020-planen og det er vi rigtig stolte over,” siger Bent Jensen til Fredericia AVISEN.

Det bliver med et brag, at FHK indleder sæsonen. GOG har været på en lignende rutsjetur som FHK efter at have været i 2. division for nu igen at være at finde i toppen og det gav i sidste sæson DM-sølv til holdet fra Sydfyn.

“GOG er helt klart storfavoritter, og det er heller ikke et hold, som vi skal måle os med. Vi skal i stedet glæde os til at spille håndbold i Danmarks fedeste arena, som skal fyldes til bristepunktet,” siger Bent Jensen.

FHK er som nyoprykket ikke favoritter i størstedelen af kampene, som det var tilfældet i sidste sæson, og det afspejler målsætningen for sæsonen også.

“Det bliver udfordrende, og vi glæder os. Den skal have fuld skrue, og så håber og tror jeg, at vi er gode nok til at spille i Ligaen igen til næste sæson. Målsætningen er, at vi skal overleve. Jeg håber og tror at vi gør en god figur, og hvis vi skal tale lidt i billedesprog er vi startet i lære og skal klø på,” fortæller Bent Jensen.

En af de ting, der følger med i Ligaen er tv-kampe. FHK er allerede blevet tildelt tre tv-kampe, hvoraf den ene er sæsonpremieren er mod GOG, og det er noget, som FHK er stolte af.

“Det er med til at understrege, at håndbold er DNA i Fredericia, og det sætter tv-kampene en tyk streg under. Vi skal vise tv-seerne hvad vi kan i Fredericia, hvor vi har nogle rigtige flotte rammer,” siger Bent Jensen.

Siden FHK sidst var i Ligaen og så frem til i dag er der sket alverdens ting, og Bent Jensen mener derfor ikke, at man kan sammenligne i dag med dengang.

“Det er to forkellige verdener. Vi har et andet fundament i dag, og vi har en anden organisationssammensætning, og der er sket mange andre ting. Vi er et andet sted end sidst, men det gør det ikke lettere og man skal huske at dengang vi rykkede ned var det faktisk efter vores bedste sæson pointmæssigt. I dag har vi bedre rammer, og der er en verden til forskel,” siger Bent Jensen og slutter af med at komme ind på, hvad han glæder sig allermest til ved sæsonen:

“Det er simpelthen at komme i gang med oplevelsernes teater. Vi kan ikke vente til det går løs,” slutter Bent Jensen.

https://www.facebook.com/menyfredericia/